pondělí 29. července 2019

Jiřiny druhy

Jiřiny jsou právě v plném květu. Známé jsou hlavně orchidejové, hvězdicovité a chryzantémové jiřiny , jakož i botanické druhy. Patří sem i takzvané miňonky a stejně tak jiřiny , které pěstujete jako letničky ze.


Barevná škála soukvětí sahá od světle a karmínových odstínů přes světle fialové a purpurové, žluté, oranžové až po sytě červené. Střapaté a barevné jiřiny jsou typicky podzimními květinami, i když zdobí zahrady i předzahrádky již od druhé poloviny léta. Správně usušené jiřiny si podrží svoji původní barvu.

Dají se použít do sušených aranžmá spolu s trávami a jemnějšími druhy sušených letniček. Langrovo Zahradnictví, specializované na pěstování jiřin z Rájce-Jestřebí,. Katalog má abecední a druhové třídění položek, řadu označených novinek. Mladé rostliny z řízků, nebo narašené hlízy, které mají již zelené výhonky, sázíme až v druhé polovině května, kdy již minulo nebezpečí mrazíků . Necelých třicet původních druhů jiřin roste v Mexiku a Střední Americe, jeden z nich zasahuje až do . Když tedy jarní cibuloviny zatáhnou listy, vybereme jejich cibule a místo nich hned zasadíme hlízy jiřin.


Na podzim zase oba druhy prohodíme. Ne všechny druhy květin jsou chutné.

Ty nejsou schopny odolávat mrazům, protože jiřiny pocházejí z bezmrazých oblastí Mexika a Střední . Ať už budete sázet nízké druhy do květináčů, nebo vysoké třeba k plotu, . Nové druhy nižších hrnkových pivoněk lze pěstovat v různých hrncích, nádobách, květináčích. Bohatě kvetou, pěstují se stejně jako klasické . Nízké druhy do skalek, na obruby záhonů, do květinových mís, truhlíků a různých ozdobných . Pardubice – Pěstování jiřin spojené s jiřinkovou zahradou v Tyršových sadech má v Pardubicích tradici přes let. Proto není divu, že se k ní . Ve druhém patře se konal pravý nefalšovaný „rej paparáců“.


Před výtahem se tísnilo asi padesát lidí, lesklo se tu minimálně sedmdesát kamer a přibližně 110 . Ještě rozpustilejší jsou druhy třepenité, decentní skladbu širokých lístků zase předvádějí . Hnojíme je proto jednou za týden až do 2. V rozhovoru, který byl uveřejněn před Vaší výstavou jiřin ve Tvrzi Lnáře, jste uvedl, že pěstujete jiřiny více než let a že máte již na 3druhů jiřin. Některé druhy hlíznatých květin jsou příliš choulostivé na to, aby zvládly přečkat zimní období venku, a proto je nezapomeňte uklidit, aby . Hlízy jiřin sázíme na jaře, ideálně ve druhé polovině dubna, tedy v podobném termínu jako výsadbu brambor. Při sázení zacházíme s hlízami . Pokud se stane, že je seschlá, stačí jí přes noc namočit do vlažné vody a druhý den se pustit do . Květy nesou všechny druhy barev kromě modré.


U mě však vždy zvítězí jiřiny.

Nákup bez rizika: dní na vrácení. Studium herectví musela po druhém ročníku přerušit jak z vážných rodinných . Tradiční výstavy jiřinek: objevte kouzlo nejrůznějších druhů křehkých jiřin. Vidíte, co druhý v očích má, jestli očekávání, zlost, touhu nebo strach, on vidí, co v nich . Letos zvítězila odrůda Bel Amour, která loni skončila o hlas na druhém místě, s dvojnásobným počtem hlasů, než druhá jiřina Jessie G. Třetí příčka patří jiřině.


Pořád máte rozkvetlý záhon,“ říká. Plány nezměnila ani druhý den.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky