úterý 14. srpna 2018

Vánoční kaktus pěstování

Kvetoucí vánoční kaktus je právě teď ozdobou mnoha domácností. Co myslíte, přežije u vás do příštích Vánoc? Nemáte-li s jeho pěstováním zkušenosti, přečtěte . Vánoční kaktus patří k nejznámějším rostlinám, jež o svátcích zdobí svými květy.


To předurčuje jejich nároky na pěstování , třebaže se běžně nevysazují jako . Barevný vodopád květů vánočního kaktusu je jednou z nejkrásnějších ozdob našeho vánočního interiéru.

Může to být například i bohatě kvetoucí, nejčastěji květy v červené barvě, vánoční kaktus. Schlumbergera, starší název Zygocactus truncatus, . Jak pěstovat vánoční kaktus vánoční , kaktus , schlumbergera, pěstování , vánočního, kaktusu, vánoce, vánoční, dekorace, Jak pěstovat vánoční . Pěstuje se pro květenství, které může být bílé, červené, růžové, purpurové i fialové. Koncem podzimu a počátkem zimy vánoční kaktus rozkvétá.


Podmínky pro pěstování jsou podobné jako u vánočního kaktusu , i ten velikonoční miluje venkovní letnění od května do září a lehce přistíněné . V našem podnebním pásmu by vánoční kaktus zimu venku nepřežil, proto ho pěstujeme jako pokojovku. Jenomže i pokojová rostlina má svůj .

Vyžaduje světlé místo, nejlépe polostín bez přímého slunce. I panelákovém bytě a při minimální péči vás můžou vánoční kaktusy potěšit svými květy. Stačí jen dodržovat několik jednoduchých . Patří do čeledi Kaktusovité. Pochází z Brazilských deštných pralesů. Velmi se podobá velikonočnímu kaktusu.


Mamky,před loni jsem koupila ve výprodeji za 20Kč vánoční kaktus ,takový olámaný zmetek to byl a . Nejdůležitějšími podmínkami pro jeho zdárné pěstování je umístění rostliny a správná teplota. Jak hnojit vánoční kaktus ? Pro podrobnější informaci viz. Jak přesazovat a rozmnožovat vánoční kaktus ? Pěstování orchidejí od A do Z: Přestaňte je rosit a dejte je na . Většina z nás má však problém s tím, že loňský vánoční kaktus už znovu příští svátky nevykvete nebo se květy objeví v úplně nesprávný čas. Tento epifytický kaktus pochází z vlhkých pralesů východní Brazílie. Vánoční hvězda se pěstuje většinou jako jednoletá nebo dvouletá rostlina s. V době růstu, od března do července, potřebuje vánoční kaktus.


Proto se hodí k pěstování v závěsných nádobách. Takto ho rozeznáte od kaktusu vánočního.

Na Vánoce nekvetou a tak jim přezdívám celoroční kaktus. Hodně úspěchů při pěstování. Poradí mi prosím někdo jak rozmnožit vánoční kaktus ? Poradíme vám, jak pěstovat vánoční kaktus , hvězdník i brambořík? Mám vánoční kaktus , ale asi jsem ho zalila moc a nyní má měkké listy.


Podobný velikonoční kaktus patří do rodu Hatiora (dříve Rhipsalidopsis).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky