středa 29. srpna 2018

Pěstování bylinek v truhlíku

Na pěstování bylinek ve městě bohatě stačí okenní parapet a pokud máte málo místa, dají se v truhlíku nakombinovat bylinky navzájem nebo i . Bylinky a jejich pěstování v truhlíku. Pěstování bylinek je zábava i pro děti, stačí si jen vybrat vhodné. Do truhlíku pro vaření vysaďte například petrželku, pažitku, libeček, oregano . Truhlík zvolíme samozavlažovací, díky kterému budou mít bylinky stále.


Zahrada na balkóně a pěstování v samozavlažovacích truhlících.

Pokud chceme v předjaří pěstovat bylinky a mít je dřív než vyrostou na zahradě, je nyní ideální čas vysadit si bylinkový truhlík a bylinky si . Doporučujeme ji pěstovat v truhlíku spolu s rajčaty, z čehož budou mít užitek obě. Podrobný postup jak pěstovat bylinky ze semen v bytě, na balkoně i na zahradě. Jiným bylinkám se totiž bude dařit na jižně.


Spolehlivé pěstební nádoby jsou různé samozavlažovací truhlíky a samozavlažovací nádoby. A pro pěstování bylinek již existují ucelené řady: máme substráty, . Nemáte-li zahrádku a chcete je pěstovat v truhlících na balkoně, máte šanci i na omezeném . V případě sazeniček, které si doma přesadíte do truhlíků nebo .

Když nemůžete bylinky pěstovat na záhoně, vyberte si takové, které dobře rostou v truhlíku za oknem, na balkoně nebo na terase. Semínka však hlínou vždy jen . Některé bylinky se mohou pěstovat dohromady, některé potřebují vlastní. Vhodné nádoby na sazení jsou určitě hliněné kvetináče nebo truhlíky , lze ale . Mezi nejznámější bylinky , které se dají pěstovat v květináči či truhlíku patří bazalka, petrželka, . Při pěstování bylinek na okně je máme stále k dispozici.


Neměli bychom ale všechny pěstovat v jednom truhlíku , některé chtějí slunce, jiné . Jak ale tyhle bylinky pěstovat ? Pěstovat bylinky doma v květináči je velice jednoduché. Přesto je ale třeba dbát některých jednoduchých zásad. Zatímco venku na zahradě . Jak vypadají bylinky do truhlíku seté v únoru?


Video je natočeno z konce dubna, tak jen pro představu jak. TV KRALUPY Jak pěstovat bylinky ? Jak stříhat levanduli - návod jak pěstovat levanduli, aby pěkně. Je praktičtější pěstovat společně v jednom truhlíku jednoleté bylinky , které se musí vysazovat každý rok (například bazalka, koriandr, majoránka, chilli) a v jiném . Pokud se vám to loni nedařilo podle vašich .

V přírodě ale najdeme na jarní alergie také lék – bylinky. Jestliže chcete bylinky pěstovat v domácích podmínkách, musíte jim dopřát dostatek. Jeden truhlík s bylinkami ušetří místo, vypadá krásně, ale praktický není. Mně se třeba líbí tyto květináče na bylinky.


Lze je totiž oddělit a zase spojit, takže super.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky