pátek 28. prosince 2018

Vinná réva padlí

U porostů s pravidelným výskytem padlí je třeba začít s ochranou již ve fázi až listů. Padlí révy patří mezi choroby révy vinné. Archiv Podobné Kontaktní fungicid proti padlí na révě vinné , který současně omezuje výskyt a škodlivost svilušek.


Působí také proti přezimujícímu mycéliu padlí ve vinohradech. Choroby vinné révy trápí velkopěstitele i nadšence, kteří si hýčkají svůj.

Patří mezi ně plíseň révová (peronospora), padlí révové (moučenka), . Význav posledních, spíše sušších letech bývá padlí révy hospodářsky nejškodlivějším onemocněním révy. Při napadení hroznů dochází k podstatnému. Největším problémem jsou houbové choroby – hlavně plíseň révy (Plasmopara viticola) a padlí révy (Erysiphe necator), ty dokážou v problémových letech zcela.


Nečastěji se vyskytuje v . Tak to máte patrně co dělat s nechvalně známým houbovým onemocněním zvaným padlí. Tato choroba často napadá vinnou révu , ale i celou .

Systémový postřik Dynali proti padlí révovému, černé hnilobě révy vinné a červené spále révy. Zdravá réva proti plísním a padlí je souprava dvou fungicidů na nejvýznamnější choroby révy vinné. KARATHANE NEW je fungici postřikový emulgovatelný přípravek na padlí révové na vinné révě. Pěstování vinné révy se však neobejde bez potřebné ochrany pro houbovým chorobám. Poté provádíme postřik proti padlí vždy ve spojitosti s plísní révovou.


Již při rašení se můžeme setkat s tzv. K nejvážnějším chorobám patří padlí a plíseň révová (perenospora). Jsem začínající malopěstitel vinné révy a rád bych věděl kdy a jaké postřiky na révu použít. Především se mi jedná o plísně a padlí.


Loni jsem aplikoval Kuprikol. Postřikový fungicidní přípravek ve formě emulgovatelného koncentrátu k ochraně pšenice a ječmene proti houbovým chorobám a révy vinné proti padlí. Jako první byla do Evropy ze Severní Ameriky zavlečena parazitická houba padlí révové, lidově moučenka, černá ruda či oidium.


Ušlechtilá réva vinná Vitis vinifera subsp. Původně: Kč Ušetříte: Kč (– ). Po výrobě a uložení vína zákonitě přišla sirka, byla odstraněna preparátem na zjištění.

Proti padlí použijte Falcon 4EC v dávce. Zveřejňujeme praktické situační zprávy týkající se stavu na vinicích včetně doporučení na jejich ochranu. List révy vinné napadený chorobou . Cíl tohoto výzkumu bylo vyhodnocení odolnosti vůči padlí révy vinné (Erysiphe necator) na listech a bobulích, u stolních odrůd révy vinné v polních podmínkách. Uncinula nestor (Schw.) Burr.


Napadá všechny podzemní části vinného. Popis: Bělavé moučnaté povlaky na letorostech, listech, květenstvích a hroznech. Dochází k omezení růstu, šednutí a deformacím.


Postřikový kontaktní fungicid vyznačující se kurativním, eradikativním a preventivním účinkem na padlí révové a současně omezující výskyt a škodlivost svilušek. Réva vinná ( Vitis vinifera) je popínavá keřovitá rostlina z čeledi révovitých. VitiSan (hydrogenuhličitan draselný) – je to pomocný prostředek zvyšující odolnost rostlin proti padlí a šedé hnilobě u révy vinné , proti padlí a strupovitosti .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky