čtvrtek 17. prosince 2015

Jak pěstovat goji

U nás se drobné plody podobné brusinkám začínají prosazovat jako přírodní . Dostane vás nejen jejich lahodná chuť, . Hobby › Zahrada Archiv Podobné 8. Ano, řeč je o kustovnici čínské neboli goji. A tuto zázračnou rostlinu můžete na své zahradě pěstovat i vy.

V podstatě máte v oblasti pěstování goji dvě možnosti - návod na vlastní výsadbu najdete níže. Druhá možnost je koupit již vypěstované sazenice. A se stejným problémem se setkala i Anna Kalavá z Topolan: „ Pěstuji tuto goji již pět let, má všechny podmínky růstu, je na slunci, bohatě roste, . Pohledné keře lze však snadno pěstovat i na zahradě.


Užívají se její plody i výhonky. Chci se s vámi také podělit o zkušenosti s pěstováním kustovnice. Rostlinky jsem si vypěstoval ze semínek plodu goji , tak vím zaručeně co pěstuji.

Při dobrých podmínkách a dostatku vláhy se však odvděčí velikostí a množstvím plodů. Kustovnice čínská - pěstování goji je nenáročné, jen dodržte. Vypěstovat goji Vás bude stát.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Velkým hitem v oblasti drobných ovocných keřů je i kustovnice čínská, známější pod názvem goji. V Evropě se GOJI zkoušejí také plantážně pěstovat , zatím pouze pro účely . Pěstování tohoto keře není nijak náročné a zvládnou ho i . Nemusíme se proto bát, že by se jí právě v naší zahradě nedařilo. Jedná se o velice zdravé ovoce, které lidskému organismu prospívá v řadě ohledů. Tvoří dlouhé převisající větve, zabírá i poměrně dost místa do šířky.


Proto se doporučuje při pěstování. Pěstuje se kvůli plodům, které se konzumují jako . Může mi k tomu někdo napsat pár slov, pokud někdo tuto rostlinu pěstuje ? Na cedulce v zahradnictví mají Lycium barbatum( GOJI ). Mnoho lidí si chce její blahodárnou sílu vypěstovat . Rostlina vyžaduje slunné stanoviště.

Na podzim nebo na jaře provedeme omlazovací řez. Goji , nájdete v tomto článku. Staré větve, mladé neplodící výhony a ostatní větve . Přejít na Jak kustovnici čínskou ( goji ) pěstovat ? Poprosila jsem ho o semínka, protože jsem chtěla pěstování také zkusit a další rok.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky