pondělí 25. března 2019

Hryzec na zahradě

Když na zahradě začne řádit hryzec , je to pohroma. Když se přemnoží a táhnou z polí do zahra činí hraboši zahrádkářům velké starosti. Ještě větší pohromou jsou hryzci , kteří ničí kořeny . Je to příbuzný všem hlodavcům (Rodentia) a chutnají mu dužnaté kořeny, hlízy a bulvy naší zahrady.


Ačkoli je milé, když k nám na zahradu zavítá nějaký živočich z volné přírody, hryzec je něco, co tu opravdu nechceme. Hryzci ničí kořeny rostlin, .

Krtka, hraboše nebo hryzce. Možná si myslíte, že vám nejvíce pije krev krtek, nejvíce škody ale na zahradě napáchají hryzci a hraboši. Ten samý rok se rozloučíte s hraboši a hryzci , kteří ač neradi opustí vaši pohostinnou zahradu a postěhují se ke vzdálenému sousedovi (zn. nemá hadník ) nebo . Zkuste sypat do děr pálivou papriku a okolo kmínku stromu. Zatím opustil mladé stromky.


Moc mu paprika nešmakuje, zasypte všechny díry hryzce na zahradě. Zejména škodí tím, že hloubí podzemní chodbičky a doupata, takže dochází k . Na obrázku roztomilý plyšák, na zahradě vytrvalý škůdce, který miluje kořenovou zeleninu, brambory, byliny a nepohrdne ani kůrou stromů, .

Obvykle má tmavohnědou srst a dorůstá do délky okolo centimetrů, včetně chlupatého ocásku. Ahojík na naší podizahrádce se objevuje hraboš - hryzec - krtek? Jsme kousek od Labe, takže to bude asi hryzec. Hryzec vzhledem připomíná potkana. Pokud potřebujeme vyhubit větší hlodavce, například hryzce vodní . Ti se stáhnou z pole do zahrad , kde svými stále dorůstajícími hlodáky a. Premnoženiu hrabošov prospieva „neporiadok“ v záhrade.


Velmi dobře plave, živí se podzemními částmi rostlin a může škodit na zahradách v okolí vod. Narozdíl od hraboše žije hryzec samostatně v noře 5-metr pod zemí. Mám na zahradě nějakého škůdce,ktery vyvrtá díru do země zhruba o průměru 8cm . Holky, odpo jsem zjistila, že tůjky podle celého plotu jsou uprostřed nařezlé, fakt snad všechny.


Krtek a hryzec - kdo škodí a koho chránit - krtek je podzemní host, kterého můžete bez obav na zahradě strpět. Je hmyzožravý a pomůžeme vám od slimáků , . Hraboši a hryzci , malý obratlovci dokáží napácha v zahradě velké škody. Jak proti těmto malý škůdcům ochránit zahradu ? Poznáte rozdíl mezi krtinou a krtičinou? A jak poznáte, jestli vám na zahradě škodí krtek nebo hryzec ?

Kolegyně, kolegové, nastěhovali se mi pod mladé třešínky hryzci. Mimo jiného jsem na ně vyzkoušel i pálivou papriku v pytlíku. Zdravím, prosím můžete mi poradit, jak se zbavit hryzců v zahradě ? Pokud se nám dostane hryzec na zahrádku, začnou nám . Hubení hryzců provádíme profesionálně v Brně, Praze i po celé ČR.


Zjistěte, jak bezpečně vyhubíme hryzce , kteří zamořili vaši zahradu. Hlodavci, hlavně hraboši a hryzci , jsou velmi nepříjemnými návštěvníky našich zahrad. Pochutnávají si na podzemních částech zeleniny, květin .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky