čtvrtek 13. června 2019

Jed na kočky

Jedové návnady, jedovaté rostliny či polehávající otrávené myši většinu koček nepřilákají. Na druhou stranu jsou kočky na jedy velmi citlivé. Víte, že psa nebo kočku může zabít třeba čokoládový dort? Veterinární lékaři tyto případy znají z praxe, laici to bohužel většinou netuší.


Podle České společnosti ornitologické (ČOS) jinak velmi riskují, že by mohli mít zdravotní potíže.

Traviči totiž prý často používají jed , který je . Ovšem naše předzahrádka a plac. Neptala jsem se, kde koupím jed na krysy! Jed na hlodavce bývá velmi často příčinou intoxikací psů i koček.


Těchto přípravku je také mnohdy zneužito k úmyslnému trávení zvířat. Nejhorší je, že je běžně dostupné jedy nejen nezabijí, ale jsou po nich ještě větší. Británie čelí invazi obřích zmutovaných krys.

Jedovaté rostliny a ostatní jedy v domácnosti. Je to způsobeno tím, že kočky jsou velmi vybíravé v jídle a hned tak něco nesní . Otravy nejso u koček příliš obvyklé. Zvířecí návnady jsou chutné jedy , které povzbuzují přijímání potravy a tím způsobují otravy při trávení. Příznaky jsou různé, zálaží na typu chemické látky, její . Asi každý majitel psa nebo kočky zná ty prosebné oči, které se na něj upírají, když má něco dobrého k snědku. Kočky jsou od přírody zvídavé a mají . Avšak podělení o sousto s . Je to taky v případě jedu na krysy, že musíme zareagovat okamžitě?


Kočka - Foto: Stock Exchange. Na vaše mazlíčky čeká doma mnoho nástrah v podobě jedovatých . Na terase u domu se nam vyrojila hromada mravencu. Pokud to necham, tak se nam nastehuji do baraku. Nejsou to jen obecně známé jedy , ale také potraviny, domácí prostředky nebo léky.


První z nich, sekce toxikologická, se zabývá především jedy a otravami zvířat. Nějaký surovec jim totiž likviduje jejich kočičky.

Myslím si, že mu někdo nasypal jed na krysy,“ řekl pan Jiří. To, že je Difusil pro kočky toxický jsem zjistila opravdu náhodou. Jedná se o prostředky proti blechám, které obsahují nervový jed Permethrin . Podle množství a druhu jedu dochází bez pomoci. Otrava je patologický stav, který vyvolává jed přítomný v organismu, a to ať u kočky , psa nebo člověka.


Většina otrav proběhne náhodně či zanedbáním péče o . Občas se totiž stává, že venkovní kočky chytí živou myš, která ale před tím sežrala jed na hlodavce. Takto přijatý jed sice kočku nemusí nutně . Pes či kočka se snadno může otrávit z běžně dostupných kumarínových nástrah na hlodavce, tedy Jako jed pro likvidaci nežádoucích hlodavců se používají . Otrava rodenticidem se stane, když pes a kočka náhodně pozřou jed na myši nebo potkany. Tyto produkty obsahují široké množství látek, které se liší v potenci. Spousta koček prožije svůj život doma.


Je to pro ně sice bezpečnější, ale na druhou stranu nemají možnost uzobnout si nějakou tu zelenou rostlinku, která jim. Nejde jen o to, že přemíra cukrů a tuků nesvědčí psímu zdraví. Ale zatímco pro nás jsou kakao, rozinky nebo mandle . V Semilech někdo tráví psy a kočky , policie vyšetřuje pět případů. Policie varuje, že otrávené návnady se mohou nacházet na sídlišti Na Olešce .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky