čtvrtek 6. června 2019

Warp pohon

Proto se vesmírné civilizace dělí na předwarpové a warpové. Warp pohon používá subprostorový transport (stejně jako transwarp pohon), kde je integrita lodi . Kdo by neznal warpový pohon ? Vesmír je veliký a pachtit se skrz něj v kosmické lodi rychlostí nižší než rychlost světla je zoufalou ztrátou času a optimismu. Warp pohon je technologie, která umožňuje cestovat vesmírem na velkou vzdálenost za relativně malý čas.

Tato technologie vytváří warp pole, čímž propustí loď . Florida – Cestování nadsvětelnou rychlostí je už na dosah, NASA začíná pracovat na technologii, jakou můžeme vidět například v seriálu Star . Zjednodušeně - warp pohon deformuje vesmír okolo lodi, roztahuje vesmír za lodí a smrštuje pře což jí umožnuje cestovat rychleji než světlo . V kruhoch vedcov a vesmírnych fanúšikov je spomínaný WARP pohon , ktorý je v súčasnosti iba akousi predstavou o cestovaní nadsvetelnou . Dle různých teoretických koncepcí je možné se pohybovat nadsvětelnou rychlostí , ovšem warpový pohon je stále velké sci-fi. Fandům seriálu Star Trek warpový pohon jistě není třeba představovat, kosmické lodě se díky němu . Poslední týdny jsme mohli sledovat hned několik novinek, ale také symbolických momentů na .

Warpový pohon a další optimistické vyhlídky. Jak to vypadá když zapneš warp pohon. Džte si klobouky pojedeme z kopce.


Sousloví warpový pohon zná každý fanoušek science fiction a především seriálu Star Trek. Jenže zatímco televizní hrdinové si létali mezi . Astrofyzik Geraint Lewis z Univerzity v Sydney si myslí, že warpový pohon a nadsvetelná rýchlosť sú možné aj v skutočnosti, pretože vyplývajú . Disponujeme důkazem, že dosažení warp pohonu pomocí elktromagnetického pole není science fiction. Na obrázku vidíte jeden z modelů nereaktivní . Princip pohonu je totožný s warp pohonem ve Star Treku, totiž vytvoří kolem kosmické lodi jakousi bublinu, která loď odděluje od vesmíru a . Toto vysvětlení například prosazuje kontroverzní fyzik NASA Harold White, který se zabývá i experimentováním pro tvorbu warp pohonu. Zatímco sci-fi typu warp pohon jsou v nedohlednu, energetických laserových pulsů můžeme využít ihned.


Bohužel, vše má své ale - v tuto chvíli na projektu totiž . Vyvinuli koaxiální warp pohon , který umožňuje neuvěřitelně rychlé cestování. Je založen na skládání prostoru pomocí změny vnitřní geometrie subatomárních . Vďaka nízkym nárokom na energiu môže pohon vo vzduchoprázde pracovať aj niekoľko.

Dostáváme se do třetí a poslední části mé práce. Zde se budu zabývat hypotetickými nadsvětelnými koncepty . Naše práce se zabývá polemizováním nad pohony vzdálené budoucnosti,. Jedná se především o warpový pohon , známý z populárního seriálu Star Trek a. Mezihvězdné cestování je nám možná blíže, než si myslíme. Nová teorie nám dává možnost cestovat warp rychlostí za mnohem reálnějších . Wormhole) je ve fyzice hypotetický objekt umožněný schopností časoprostoru utvořit „zkratku“ přes prostor a čas.


Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online- Wörterbuch, kostenlos. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Warp pohon (anglicky warp drive) je fiktivní technologie vesmírných lodí v univerzu Star Trek. Byl vyvinut pro cestování nadsvětelnou rychlostí a je tedy . Harold White, vědec z NASA, nedávno představil realistickou koncepci nadsvětelného pohonu pro mezihvězdné lodi, který známe většinou jen . Ken Olum, fyzik z Tuftssovy univerzity v Bostonu, rozebíral warpový pohon , což je fiktivní technika z televizního seriálu Star Trek umožňující .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky