úterý 10. července 2018

Řez peckovin

Peckoviny hůře snášejí řez silných a starých větví. Pro nezbytné krácení nebo redukci silnější větve lze použít takzvaný Zahnův řez. Nejčastěji zimní řez provádíme v únoru až březnu, ale je možné ho provádět.


V žádném případě neprovádíme řez peckovin v zimním období, jelikož tento řez . Ve čtvrtém dílu seriálu o řezu peckovin poradíme, jak postupovat při. V tomto období provádíme řez výchovný a udržovací, přičemž stejně jako .

Nejvhodnějším tvarem stromů peckovin pro malé zahrady je. Nejlepší doba pro tento řez je na počátku kvetení slivoní, tehdy se také řezné . Ideálním obdobím pro řez peckovin je doba jarního řašení. U třešní, višní, meruněk a raných slivoní děláme letní řez co nejdříve po sklizni.


Není nebezpečí, že by stromy po něm trpěly klejotokem. S příchodem tolik očekávaného jara přicházejí i práce na zahradě. Jednou z důležitých prací je prořezávání a stříhání stromů.


Jednotlivé ovocné plodiny mají velmi často rozdílné nároky na řez.

Všeobecně platí, že peckoviny a skořápkoviny řežeme v době, kdy již . Dobře založená koruna u jádrovin jabloně a hrušně řez na jaře je základem velkých plodů. Je třeba dodržet dodržet několik . Prodlužovací růst letorostů ovocných dřevin je ovlivňován a regulován růstovými látkami, stimulátory růstu, auxiny. Měsíc červen a červenec je obdobím, kdy provádíme letní řez peckovin a skořápkatého ovoce.


Tento řez by měl být proveden do konce srpna, . Kdy a jak můžu provádět letní řez meruňky a švestky? Slivoň, Třešeň, Meruňka Kvetou na počátku jara, . Meruňky, švestky, broskve, slivoně – jsou peckoviny a jejich letní řez bychom si měli . Jak a kdy zkracovat a prořezávat peckoviny. I když meruněk a broskví se letos moc neurodilo, kvůli jarním mrazíkům. Letní dny jsou horké a úroda bohatá. To nemění nic na na faktu, že stromky a stromy.


Konec července nebo srpen jsou optimálním obdobím pro řez třešní, višní, meruněk, broskví, mirabelek, raných slivoní a dalších peckovin , které . U peckovin (např. meruňky, třešně) se pozdějším řezem předchází také . V seriálu o řezu peckovin poradíme, jak postupovat při řezu slivoně. U slivoně provádíme během roku tyto druhy řezu: 1.

Jakmile strom vyžene pupeny. Pak je i hojení řezných ran rychlejší, jak je celkově strom . Před- nost dáváme opět postupnému řezu podle Zahno- vy metody na delší, oslabeně aktivní čípky, jak bylo popsáno na začátku této kapitoly o řezu peckovin. Naopak největší rizika přináší řez peckovin koncem podzimu a začátkem zimy. Rady do zahrady: Řez peckovin a výsev drobné zeleniny.


Akce Řez peckovin začíná Pátek 5. Slivoně produkují velmi křehké dřevo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky