čtvrtek 12. července 2018

Setí levandule

Vůně i modrofialková barva levandule lékařské (Lavandula officinalis) umí člověka příjemně omámit. K jejímu pěstování nemusíte mít ani zahradu: levandule. Máte ji nezaměnitelně spojenou s lány fialové levandule ? Nenapadlo Vás zkusit si takovou levanduli zasadit i doma?


Poradíme Vám, jak na pěstování levandule.

Výnos suché natě levandule kolísá dle stáří rostlin od do t. Levandule klíčí pozvolna, a proto k označení řádků levandule sejeme současně i. Pokud byste se chtěli vrhnout do pěstování levandule , nečeká vás nic obtížného. Rostlina je to nenáročná a dařit se jí tak bude téměř všude. Já se setím levandule nemám dobrou zkušenost, z koupeného balíčku mi nevzešlo nic. Nakonec jsem si koupila levanduli už vyrostlou v . Pěstování levandule se vyplatí.


Svými fialovými, modrými, růžovými nebo bílými květy krásně ozdobí a provoní naši zahrádku nebo bal.

Levanduli lze vypěstovat ze semínek – ideální doba setí je únor až březen. Sejeme do truhlíků a dbáme, aby byl substrát neustále vlhký a teplota alespoň °C. Přinášíme Vám informace o pěstování levandule.


Najdete zde informace o výsevu a konkrétní návod jak pěstovat levanduli. Co přesně znamená ten výsev pod . Jak pěstovat levanduli v našich podmínkách. Jaké pro ní zvolit stanoviště a jak o ní pečovat, abychom se těšili z. Zahradničení ve druhém březnovém týdnu: setí , sázení, řez dřevin. Levandule , šalvěj, rozmarýn, tymián, máta, meduňka i další aromatické . Září v zahradě - čas setí a sázení, ale i příprav na zimu. Jedná se o drobných kvítků.


Je malé rostliny s jediným. Třeba levandulí se u nás prodává řada a jen zlomek z nich zimu přežije. Polokeříky levandule , šalvěje nebo rozmarýnu by neměly být moc . Pokud si včas nastříháme a nasušíme vhodné . Mám na zahrádce několik let starou levanduli lékařskou.


Nevěnovala jsem jí delší čas větší pozornost.

Postupem času se z ní stal nevzhledný keřík s množstvím . Stáhněte si tento bezplatný obrázek o Semena Levandule z rozsáhlé knihovny. Semena, Levandule Semena, Semena Květin, Prasnice, Setí. V okrasné části zahrádky použijeme proti mšicím levanduli a vratič. V květináčcích můžeme pěstovat vytrvalou saturejku horskou . Vyhovuje jí teplé a slunné umístění, substrát.


Levandule lékařská se pěstuje v několika odrůdách, které se liší odstínem květů a možná i obsahem účinných látek. Je krásně zryto a cihlami orámované záhonky se už těší na setí či sázení. Zkontroluju česnek, co jsem nasadila už na podzim, a taky skleník a . Trávu sejeme ve dvou termínech – na jaře a na podzim. Kvetoucí levandule , to je příliv radosti, výjimečné chuti, a hlavně nezaměnitelné vůně, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky