úterý 3. července 2018

Rostliny do truhlíků

Všelicha (Brachycome iberidifolia) je velmi vděčná rostlina do balkonových truhlíků a. Jak se mi osvědčily minihledíky, letničková novinka do truhlíků. Za pět týdnů už bude čas vyndat truhlíky a květináče na balkony a terasy. Poslední z rostlin vhodných do stínu severních a východních stran a . Do jakéhokoli truhlíku doporučuji kombinovat rostliny převislé se vzpřímenými.

Barevnost můžete vybrat podle sebe, o počtu . Stejně jako každy rok , jsme letos pro vás připravili mémě obvyklé druhy balkónových rostlin , které se hodí k výsadbě do truhlíků a jiných nádob. Truhlíky na oknech často nahrazují vlastní zahrádku. Výsadba rostlin do truhlíků je vhodnou alternativou pro milovníky zeleně, kteří nemají u domu vlastní zahrádku, ale přesto touží po kvetoucí . Stejně tak jako kalibrachoe je můžeme vysazovat do truhlíků společně s většinou.


Obecný výběr trvalek vhodných do truhlíků a nádob je níže, stačí si vybrat a přihlédnout ke stanovišti nádoby, výšce a období květu rostlin , zbarvení listů, dle. Dobrý den, chystám se pořídit truhlíky na balkon, co by do nich bylo nejvhodnější ?

Balkon na jih, ale přímé slunce spíše jen dopoledne. Stačí, když zvolíte dostatečně otužilé a velikostí odpovídající rostliny. Do truhlíků patří letničky i trvalky.


Převislé kvetoucí rostliny jako nejnižší patro: tradiční muškáty, bacopa v různých barvách, všelicha, diascia, . Květiny na balkony a do okenních truhlíků. Dříve běžné zvyky jako sušení prádla na balkonech anebo v oknech pomalu mizí a . Pak je umístěte do truhlíku a nakonec případně přisypejte zeminu tak,. Kořenit mohou v prostorných nádobách, korytech či truhlících u paty stěn. Mezi pohledné a navíc velmi houževnaté rostliny vhodné do nádob . Ideální rostliny do jarních truhlíků.


Pomněnky kvetou modře, bíle i růžově. Petúnie a surfinie jsou nejčastěji pěstovanými rostlinami na. A jiné rostliny byste měli dávat do truhlíků doma, kde se o ně můžete starat nepřetržitě, jiné na chalupě či chatě, kam jedete pouze na víkend.


I když nám noční teploty klesají k nule, správně vybrané rostliny to určitě vydrží a. Ani většina truhlíkových květin, které rostou lépe na teplých a chráněných místech, nesnáší dlouhotrvající horka.

Veškeré rostliny jsou již vzrostlé v květináčích o průměru - cm. Balkonové květiny, rostliny a letničky – vyberte si u nás. Rychle se rozrůstá a výborně doplňuje kombinované výsadby truhlíků všech barevných odstínů. Barvy: bílá, růžová, modrá. Mezi rostliny , které narostou do větších rozměrů patří ještě surfinie.


Agro CS, v našem zahradnictví však používáme k výsadbě truhlíků německý substrát . Pokud si mladé rostlinky pěstujeme sami ze semínek nebo množíme řízkováním, přesazujme je do truhlíků až ve chvíli, kdy budou mít narašená poupata. Rostlinka je velmi odolná, nenáročná a snadno nám venku někde v koutku záhonu přezimuje do příštího roku, kdy ji můžeme opět použít mezi . Hezky osázený květinový truhlík přináší kousek přírody, oživení a krásy nejen. Rostliny zpočátku zaléváme přímo do půdy i když máme .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky