pondělí 29. ledna 2018

Celík zlatobýl

Celík , zlatobýl obecný (latinsky solidago virgaurea) léčí: nemoci ledvin a močových cest, zlepšuje látkovou výměnu. Jelikož přirozený výskyt Celíku zlatobýlu v přírodě ubývá, dohází k jeho . Zlatobýl celík je trvalka s . Spodní listy této rostliny jsou elipčité, . Celík zlatobýl je vytrvalou rostlinou, která dorůstá až do výšky m.

Tahle krásná, žlutě kvetoucí bylina, známá též pod názvem zlatobýl obecný,. Celík je vytrvalá rostlina se silným a krátkým kořenem, dorůstající výšky - 1cm. Lodyha je přímá, nevětvená, ve spodní části nafialovělá se střídavými listy. Dávkování: x kapek denně mezi jídly či nalačno, nejlépe do sklenky vody.


Trápí vás problémy s ledvinami nebo trpíte častými záněty močových cest? Dříve v našich nyní někoho lesích roste vcelku vzácně celík zlatobýl. Nadšení sběrači a bylinkářští elévi většinou zběsile a mylně sbírají místo něj velmi .

Droga a přípravky z ní působí diureticky a předepisují se při zadržování tekutin v těle. Používají se při nefritidě (zánětu ledvin), cystách, kamenech a písku v . Solidago virgaurea - zlatobýl obecný ( celík zlatobýl ). Asteraceae - hvězdnicovité (složnokvěté). Ve farmacii, lidovém léčitelství a homeopatii je celík používán proti cévním . Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Popis: Vytrvalá, léčivá rostlina s vejčitými listy, kvete sytě žlutými . Lodyha nese hrozen žlutých trubkovitých a jazykovitých kvítků. Bylinky, byliny, celík zlatobýl , zdravi.


Celík je trvalka, až metr vysoká, s většími přízemními listy, menšími přímo na stonku a žlutými květy uspořádanými do . Je jednou z nejúčinnějších bylin na onemocnění ledvin a močových cest. Nápomocný je zlatobýl také u nemocí jater a žlučníku. Udělejte si přehled o cenách, přečtěte si recenze a hodnocení, . Bylina používáná převážně v urologii ,ketrá je zejména vhodná do směsí.


Posiluje a uvolňuje nečistoty včetně kamínků z ledvin, močových . Vnitřně : Díky obsahu účinných látek je celík zlatobýl velmi ceněn jako prostředek odvádějící z těla vodu.

Používá se při onemocněních ledvin, zánětech . Nařízením EU je zakázáno uvádět na obalu výrobku jakékoliv zdravotní účinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky