středa 24. ledna 2018

Pěstování dýně

Především díky velmi chutnému typu hokkaido dýně pěstuje stále více lidí. Ať už hokkaido, špagetová nebo máslová, péči vyžadují všechny . Dýně obecná či tykev obecná (cucurbita pepo) je zeleninou, která stejně jako okurky, melouny a cukety spadá do čeledi tykvovitých. Jde o jednoletou rostlinu . Dýně Hokaido je stále oblíbenější, protože z ní lze připravovat výborná a zdravá jídla.

V případě pěstování ze semínek můžeme dýně buď vysít rovnou na . Dýni známe všichni jako ozdobu, která se používá na Hallloween. Není však jen vhodnou ozdobou, ale je to zdravá, léčivá a téměř nekalorická . Rady a tipy na pěstování dýní. Semena dovážíme ze Švýcarska.


Osvědčila se nám jejich kvalita. Rostliny můžete předpěstovat - vyhnete se většímu zaplevelení. Dýně a cukety patří k nenáročným zahradním plodinám, pěstování lilků je náročnější na teplo.

Semínka potřebují asi třícentimetrovou hloubku. Daří se jí lépe v teplých . Dále sem patří v poslední době velmi oblíbená dýně hokkaido, která . Tykve se u nás pěstují už hodně dlouho a postupně přibývají nové druhy. Předpěstovat dýni není vůbec složité, protože je velmi nenáročná.


Zakoupená semena jakéhokoliv druhu dýně je dobré před . Všechny druhy tohoto rodu jsou bujně rostoucí , jednoleté rostliny. Tykev pochází ze střední Ameriky. Hokkaido ze semen, kdy vysít, sázet, zalévat.


Tvoří až několik metrů dlouhé poléhavé výhony s . Pěstování dýně Hokaido není nic složitého. DÝNĚ JAKO POMOCNÍCI PŘI ODPLEVELENÍ . Na světě jsou desítky druhů dýní. A každý druh dýně musíte pěstovat zvlášť. Potřebuje kompost nebo dobře.


Dýně patří mezi tykvovitou zeleninu (spolu s cuketou a indickou okurkou). Je charakteristická plazením nebo popínáním.

Tropické a subtropické zeleniny – pěstování a využití, . V článku najdete video, jak a jaké dýně pěstujeme my. Na tu je ještě spoustu času, ale na pěstování dýní nikoli. Jestli nemáte ještě doma . Vysévat můžeme od konce května přímo ven. Jak pěstovat Dýni obrovskou FAtlantic gigant ze semínek? Dýně , cukety i melouny mají jedno společné.


Nejlépe se jim daří na kompostu na stinném místě. Pak již nepotřebují téměř nic a přitom se nám .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky