úterý 23. ledna 2018

Sezamová semínka

Sezamová semínka - malé slabě hnědé tečky, což zvyknete mít na kupovaném pečivu. Jak mi však tyto malé tečky mohou být nápomocné? V tomto maličkém, dvoumilimetrovém semínku, se ukrývá velká léčivá síla.


Sezamové semínko lze pokládat za jedno z nejzdravějších semínek vůbec. Jak konzumovat sezamová semínka ? To vše se dozvíte v našem článku - Bylinkovo.

Ptáte se: jak mi však tyto malé „tečky“ mohou . Obsahují zdraví prospěšného oleje a mimo něj . Uložte si semínka sezamová do . AWA shop Brno, Sezam, sezamová semínka , vhodná při depresích, podporují imunitu, pomáhají při zácpě, zdroj proteinů pro sportovce a vegany, zmírňují . Jejich účinek je velmi všestranný - proto se doporučuje konzumovat sezamové semínko. Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme sezamovými semínky. Energie, 5kcal, 5kcal,.


Bílkoviny, g, g,.

Sacharidy, g, g,. Zásobte se levným sezamovým semínkem za skvělou cenu. Nebojte se velkého balení. Sezam zasíláme ve znovu uzavíratelných obalech, díky kterým si . Sezam indický (Sesamum indicum) je rostlina pocházející z tropických oblastí, která ve svých luscích ukrývá sezamová semínka. Tradice jejich využívání je . Ve fytoterapii se používají sezamová semínka díky vysokému obsahu karotenu, hořčíku, vápníku a zinku jako účinný lék při chorobách očí, sliznic, kůže, nehtů a . Léčivé účinky sezamových semínek na lidský organismus jsou tak široké, že jsou považovány za jedny z nejzdravějších semen vůbec.


Semena sezamu mají různou barvu od bílé až po černou. Sezam patří k nejstarším známým pěstovaným plodinám. Kdo by neznal známý výraz „Sezame otevři se! Pohádek tisíce a jedné noci.


Je výborným zdrojem organického vápníku, fosforu a hořčíku. Mimo své chuťové kvality jsou sezamová semínka také velmi hodnotným zdrojem užitečných výživných složek. Oplývají minerály, hlavně . Obsažené lignany se mohou pyšnit silnými . O tom, že jsou oříšky a semínka velmi zdravá není pochyb.

Sezam (Sesamum indicum) pochází z Afriky a postupně se jeho pěstování rozšířilo do ostatních částí světa. Výhodné 1kg balení loupaných sezamových semínek. Skvěle chutnají třeba na pečivu, nebo v zeleninovém salátu.


Posilte a vyživte srdce a cévy - sezamová semínka pomohou. Pomáhají i při zácpě, prospívají nehtům. Proč byste si je měli dopřát denně?


Semínka dýňová, slunečnicová , sezamová. Budou se vám rychleji hojit rány, lépe se vyspíte a zbavíte se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky