úterý 26. června 2018

Jak pěstovat stévii

Jak pěstovat choulostivou stévii. Sladké lístky stévie umějí osladit čaj nebo kávu, a přitom se po nich nepřibírá na váze. Stévii pěstujeme zejména pro obsah sladkých glykosidů jako je steviocid a rebaudiosid.


Ty jsou výrazně sladší než cukr, ale na rozdíl od cukru neobsahují . Podívejte se na naších stránkách na video z jedné plantáže v Jižní Americe.

Přpravená půda pro výsev s ph až (nejvhodnější ) . Jihoamerická stévie , kterou můžete pěstovat doma, na zahrádce či ve skleníku, je vskutku zázračná. Je neuvěřitelně sladká, přitom . Mimoto se dá stévie sladká pěstovat také doma. Tohle ale není pro nezkušené příliš doporučováno, jelikož stévie si žádá speciální podmínky a péči, kterou . Stevia rebaudiana neboli Stevia sladká, je bíle kvetoucí, světlomilná,.


Vypěstovat stévii můžete i od semínek.

V balení najdete pět malých kuliček, . Někdy je také nazývána medové lístky. Jde o bíle kvetoucí rostlinu původem z jižní Ameriky, kterou však můžete pěstovat. Na to se podíváme v tomto . Sladivost čerstvých nebo sušených lístků stévie je 3krát vyšší než cukru. Stévii diváci znají jako léčivku, pěstovanou z řízků.


Nyní ukážeme jednoduchý způsob pěstování ze semen. Klíčení a pěstování semen - Stévie Sladká ( stevia rebaudiana) - Exotické rostliny, masožravky, zelenina, bylinky, květiny. Stévie je rostlina víceletá, subtropická, která ovšem v našich podmínkách nepřežije zimu, protože hyne už při lehkých mrazících. V sedmdesátých letech minulého století se začala pěstovat v Japonsku, kde dnes. Kromě přímého použití lístků pěstované rostliny lze stévii koupit i ve formě . Přírodní sladidlo: Stévie - pěstování , množení a využití.


Pro pěstování stévie je nejvhodnější mírná propustná rašelinová půda s pH až 5. Jelikož rostlina potřebuje neustálou vlhkost, je vhodné . Stévie není úplně jednoduchá na pěstování , ale při trochu snaze je úspěch zaručen. Semena doporučujeme vysét.

Můžete si ho koupit nebo se dát na pěstování doma. Stévie sladká je zdravé sladidlo, které neobsahuje žádné kalorie. Pěstování stévie (alternativní přírodní sladidlo) v domácích podmínkách.


Rostlina má ráda slunce a teplo. Při teplotě pod °C zastavuje růst a teplota okolo °C již rostlinu poškozuje a listy uvadají. Pouhým lístkem můžete osladit čaj i moučník.


Zajímá Vás, jak pěstovat stévii ? V Malajsii budou pěstovat stévii - díky jádru, Farmáři na venkově východní části Malajsie mají šanci polepšit si - už v letošní sezóně budou moci . Pro ty, kteří by chtěli pěstovat stévii doma:.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky