úterý 19. června 2018

Kustovnice čínská

Archiv Goji je již několik století neoddělitelnou součástí tradiční čínské medicíny. U nás se drobné plody podobné brusinkám začínají prosazovat jako přírodní . Sušené plody kustovnice čínské (goji nebo též godži) mají řadu léčivých účinků na zdraví. V tomto článku se dozvíte, že pomáhá nejen při . Zpomalují růst nádorových.

Jak už říká název, pochází z Číny a tamní lidová medicína ji zná již staletí. Příznivě harmonizuje činnost jater a ledvin, a s tím je spojeno mnoho blahodárných účinků. Rostlina roste do velikosti cca 5m.


Mohutné větve rostou převisle a rozklánějí . Goji, neboli kustovnice čínská , má velmi příznivé účinky na lidské zdraví a nezanedbatelným pomocníkem se stává v oblasti hubnutí. Víte, které ovoce je prý nejzdravější na světě? Jde o kustovnici čínskou , která obsahuje spoustu vitamínů, stopových prvků a dalších látek.

Drobné červené bobule kustovnice čínské jsou používány v čínské medicíně již od roku 1našeho letopočtu. Její plody si velmi oblíbila i . Máte- li pocit, že něco podobného vám roste v živém plotě, nemusíte . Kontaminaci zakázanými pesticidy . Soustředíme se na to, aby si produkt i nadále zachoval . Klenot čínské medicíny, kustovnice čínská , je ovocem s pozoruhodnými účinky na lidský organizmus. Omládněte s plody goji a zároveň posilněte svou imunitu. Je plná antioxidantů, pomáhá k dlouhověkosti a sexuální vitalitě. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila řetězci Lidl stáhnout z prodeje sušenou kustovnici čínskou , známou též jako goji.


A právě proto je používána v mnoha přípravcích pro upevnění a . TČM, jejíž plody se často užívají společně se ženšenem a dalšími adaptogeny. Ochutnejte toto omlazující ovoce i vy. Větve se snadno rozklánějí.


Listy jsou na větvích jednotlivě i ve . Mají sytě červenou barvu a jsou velké asi jako sušené rozinky.

Lycium chinensis (Mill) var. Kustovnice čínské (goji, wolfberries), která se používá v celé Číně již staletí jako omlazující ovoce. Kustovnice je až metr vysoká čínská rostlina s vejčitými listy o dělce 2-centimetrů. Středně veliký keř z čeledi lilkovitých pochází z . Goji jsou sušené plody kustovnice čínské a jsou jedním z nejbohatších zdrojů karotenoidů, což naznačuje už jejich jasně červená barva. Zdravá potravina, kterou je kustovnice čínská , má doporučené denní dávkování, které není vhodné překračovat.


Pěstuji kustovnici čínskou už čtvrtým rokem v nadmořské výšce 5m na jižní straně. Každé jaro je obsypaná malými namodralými květy, které . Jako léčivé jsou užívány všechny části této .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky