středa 6. června 2018

Stříhání višní

Pro celou skupinu peckovin platí, že řez provádíme na jaře, a to na počátku vegetace. Ideální doba je na začátku kvetení, kdy se nejlépe, a to i . Tento řez provádíme, až vysazený strom nasadí první pupeny. Převislé višně mají obdobná pravidla řezu jako broskvoně.


S péčí o budoucí úrodu višní je vhodné začít v době jejich sklizně, případně krátce po ní.

Zvlášť, pokud pěstujeme některou z převislých odrůd. Ještě je brzy ,ale nikde v literatůře nemůžu najít jak stříhat višně. Konkrétně mám višni Morelu pozdní tři roky starou je vysoká tak dva metry a . Poměrně dobře snášejí i pěstování . Někdo je řeže před sklizní, jiný až později. Ba dokonce má dřevo vysoce odolné mrazu a mrazíkům odolávají lépe i květy.


Stříhání a tvarování borovice. Recept na koláč s třešněmi nebo višněmi zvaný Žabí.

U třešní, višní , meruněk a raných slivoní děláme letní řez co nejdříve po sklizni. Není nebezpečí, že by stromy po něm trpěly klejotokem. Třešni se bude dobře dařit v teplé oblasti a hluboké půdě s nepříliš vysokou hladinou spodní vody. Má ráda vápník, který jí můžeme dodat třeba . Ve třetím pokračování o řezu peckovin vám doporučíme, jak postupovat při řezu třešně a višně. U peckovin se musíme zaměřit na tyto zásahy . Třešně měl v oblibě již král Ludvík XIV.


Toto drobné ovoce obsahuje velké množství vitamínů a minerálních látek, jako jsou draslík, zinek ad. Neřezané velmi rychle zahustí korunu a začnou ve vnitřních částech prosychat. Výchovný řez višní trvá déle než u třešní, zpravidla asi roky.


Zkracují se při něm mírně letorosty prvního a druhého řádu, tedy terminál, . Nikoli při každé sklizni, ale jednou za tři roky lze provádět řez třešní při sklizni. Je to nakonec praktické i kvůli samotné sklizni – zařezáváme . Systémy pěstování, tvarování a řez třešní. Jedním z nejranějších a zároveň nejcennějších druhů ovoce mírného pásma jsou třešně.


Koruna stromu je kuželovitá až kulovitá.

Višeň obecná dorůstá výšky okolo m. Peckoviny - třešně, višně , meruňky, slivoně, ryngle, broskvoně. NIKDY NEPROVÁDÍME v ZIMNÍM a KLIDOVÉM období dřevin. Máme na výběr dva termíny . Jednoleté výhony mají zpravidla v . Pestovateľský tvar čerešní. Pre čerešne je charakteristický pomerne silný rast a preto sa často tvarujú ako štvrťkmene alebo zákrpky s pyramidálnou korunou.


Na rozdíl od třešní jsou však . Višně dozrávají v červnu až červenci. Jde o nevysoké stromy, s maximální výškou do osmi metrů. Je krátkověká, dožívá se čtyřiceti let. Pěstováním se však rozšířila do .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky