pátek 10. listopadu 2017

Černá borovice

Katalog rostlin › Stromy Archiv Podobné Někdy se borovice černá používá také jako vánoční stromek, protože její koruna je výrazně hustější než koruna borovice lesní, našeho původního druhu. Statný dorůstající až metrů. Pinus nigra - borovice černá. Kůra je šedočerná až žlutohnědá, kořenový systém je založen na mohutném hlavním kořeni jdoucím . Hustá, pěkně stavěná borovice , kterou téměř není potřeba při růstu tvarovat.


Hodí se do všech typů zahrad.

Hledáte pinus nigra borovice černá ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost . Popis: nabízíme k výsadbě sazenice. Aleš Zeidler, Vladimír Gryc, Hanuš Vavrčík, Jan Bomba S borovicí černou se u nás setkáváme nejčastěji v teplých a suchých oblastech (např. Český kras), kde . Atraktivní je díky černožluté borce a sytě zelenému jehličí, které dohromady tvoří nádhernou . Znaky: Vždy zelený jehličnan, dorůstající výšky - m. Borovice černá se v našich zahradách stala oblíbeným druhem. Mladší stromy jsou z počátku kuželovitého nebo nepravidelně . Dunal) Franco - borovice černá.

Vhodná do úzkých prostor, atrií a prostorově skoupých zahrádek. U nás nakoupíte japonské rostliny, jehličnany, listnáče, magnolie a další. Za jednou z našich nejmohutnějších borovic černých se vydejte do zámeckého parku ve Valči (Doupovské hory).


Dnes už je rozšířená po celé Evropě. Dorůstá výšky až metrů. Patří do početného rodu borovic , který má více než 1druhů. Na rozdíl od domácí a nejrozšířenější borovice lesní je schopna se mnohem lépe přizpůsobit. Tato borovice má atraktivní, sytě zelené . Cena za borovici lesní bude jednotných 2korun, borovice černá bude dražší – za 3korun a smrček za 1korun.


Na černé listině se ocitl například bolševník velkolepý, norek americký, mýval severní, řepa obecná cukrovka, borovice vejmutovka nebo . Nezdá se vám, že nějak valně prosychají stromy, zvláště borovice ? A z těch pak nejvíc borovice černá , náš dlouholetý host z jižní Evropy. Intezivní péče pro zralou pleť. Mám od podzimu zasazenou borovici černou , cca 2m. Celou zimu vypadala k světu a od začátku března začínají reznout jehlice a celkově není .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky