středa 15. listopadu 2017

Rákos na střechu

Slaměné a rákosové střechy mají v Čechách velmi dlouhou tradici. Došková střecha má výborné izolační vlastnosti, brání rychlému střídání . SLAMĚNÉ DOŠKY V minulých staletích byly často používanou střešní krytinou slaměné došky. S doškovou střechou jsme se doposud mohli setkávat na svých toulkách českou krajinou zejména na historických objektech nebo ve skanzenech . Různou délkou překrytí lze dosáhnout nesouměrného odstupňování střechy , .

Pred pár rokmi ľudia znovu objavili tento typ krytiny a začali ju používať už nielen na rekonštrukciu historických . V Holandsku je každá třetí nově budovaná střecha rákosová. Délka životnosti rákosové střechy se běžně uvádí minimálně třicet let, stavební firmy poskytují záruku na až let. TCH instalace rákosové krytiny.


Z aktuálního hlediska je však patrné, že se došková střecha stává stále…. A není se čemu divit, jelikož rákos funguje jako skvělý tepelně izolační materiál. Stále více lidí razí teorii, že vše podstatné už bylo vymyšleno a není nutné zkoušet stále nové věci.

Chalupa je hra, Pod rákosovou střechu nepotřebujete izolaci. Základním stavebním prvkem doškové střechy je sláma nebo rákos. Klasické slaměné došky jsou dnes výhradou historických stavení, kdežto . Na jeden metr čtvereční střechy bylo potřeba až došků, jejichž hmotnost . Došky se vyráběly z žitné slámy, dnes jsou obvyklejší z rákosu. Rohože z bambusu a rákosu mohou dodat interiéru i exteriéru kousek.


Našla jsem na Internetu firmu HP izol Napajedla, ale nevíte ještě o někom jiném? Bohužel, špatné životní prostředí má na slaměné střechy neblahý. Vedle slámy se hlavně na Slovensku používal rákos , o rákosovou střechu.


Je to především v Německu, Belgii, Rakousku, . Máte chuť aktivně se zapojit do tvorby rákosové - trstinové strechy srdcového tvaru? Rohože z neloupaného rákosu. Zajímá vás přírodní stavitelství?


Abychom mohli obdivovat na nových rodinných domech a vilách kouzelné doškové střechy ze slámy nebo rákosu , musíme jet pro inspiraci až . Neziderské jezero v Burgenlandu je obklopeno jedním z nejrozsáhlejších souvislých pásů rákosí.

Jako stavební hmota, sloužící k. Syntetické rákosy nabízejí vysoké stínění jsou dekorativní a snadno se instalují. Takže sem rád že vám nově umíme nabídnout slaměné a rákosová střechy a fasády v top kvalitě která nemá nejen v Čechách obdoby. Rákos je perfektní izolant.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky