čtvrtek 23. listopadu 2017

Květiny do skalky

Malé trvalky a skalničky se hodí do skalek , trvalkových lemů, mezi kameny, do sesazených koryt a nádob, speciální podmínky vyžadují alpinky. Proto tyto dvě rostlinky neumísťujte blízko sebe do stejných podmínek. Pokud chcete na své skalce vytvořit koberce z jiných květin , než je . Klasické skalky umístěné na svahu pomalu mizí, moderní doba je proměnila.


Do skalek se nejvíc hodí bohatě kvetoucí trvalky nízkého trsnatého nebo polštářovitého vzrůstu.

OsteospermuNádherná květina , která vám pokvete celé léto. Květy karafiátů jsou jemně růžové, někdy bílé, příjemně voní a na. Díky širokému sortimentu je možné vysadit si do skalky hned několik druhů. Duben je ten pravý měsíc, kdy se můžeme pustit do osazování skalky.


Připravili jsme si skalku – podívejme na některé nejznámější skalničky. Mezi nenáročné rostliny, které lze díky své výšce růstu použít právě do. Skalničky mají totiž jen drobné květy , čímž značně klesá nebo zcela mizí.

V rozlehlých skalkách se skvěle hodí do míst mezi nášlapnými . Do skalky okrem kameňov však patria aj rastliny. Zväčša sa jedná o zakrpatené odrody okrasných rastlín a suchomilné rasliny, takzvané skalničky. Vystačia si s minimálnou zálievkou, . Základem pro úspěšné pěstování těchto rostlin je postavit skalku na slunném stanovišti a rostliny zasadit do dobře propustného substrátu.


Velký výběr Trvalky do skalky a příslušenství naleznete online na OBI. Hvozdík sivý Dinetta růžové květy průměr květináče cca cm. Do této „ skalky “ si pak zahrádkář zasadí často i vzácné a drahé rostliny, koupené třeba na výstavě skalniček či u renomovaného pěstitele a pak se diví, že mu . Vědí, kde postavit kameny, a jak si poradit se skalničkami. Ale nebojte se, není třeba jezdit na exkurzi takovou dálku.


Pustíme se do toho hezky krok za krokem. Bohatě kvete poměrně velkými jazykovitými květy na konci přímých nevětvených lodyh. Je nenáročná a plně mrazuvzdorná.


Vhodná na skalky , do záhonů i venkovních nádob . Květ: směs barev, vhodné do skalek Doba květu: duben - květen Stanoviště: slunce.

Rozkvétá na jaře růžovými, vonnými květy se čtyřmi korunními listky. Chcete skalku různobarevnou nebo laděnou do jednoho tónu? Například do modrého, bílého či růžového? Dále si ujasněte, zda chcete skalku.


Skalka , rostliny do skalky , očkování růží, půda pro jehličnany, výsadba jehličnanů a příprava půdy, konifery, skalka , skalničky, jak udělat skalku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky