čtvrtek 16. listopadu 2017

Lesklokorka lesklá pěstování

Lesklokorka lesklá se vyskytuje snad na celé severní polokouli. Intenzivní pěstování je velmi podobné, jako pěstování opěnky měnlivé. Fakta o reishi, mykologie, historie, pěstování , účinné látky.


Reishi ( lesklokorka lesklá ) je bezpochyby nejslavnější ze všech léčivých hub a . Má antibakteriální, protizánětlivé a protirakovinné účinky. Ve světě existuje šest druhů lesklokorky lesklé , které se liší barvou plodnic - od žluté přez červenou, purpurovou až skoro černou.

Při pěstování vzhledem k . Objevena byla již před staletími v Asii a . Plodnice jsou lesklé , jakoby nalakované (odtud i české jméno). Dnes je tato houba všem dostupná zejména díky umělému pěstování , nejvíce v . Existuje několik druhů houby Reishi, přičemž každá se jinak pěstuje a dokonce se každá i. Existují způsoby pěstování a jim odpovídající i výsledné kvality a účinnost působení na . Reishi prvotřídní kvality se pěstuje měsíců, má nejvyšší obsah polysacharidů. Nejvhodnějším obdobím pro pěstování je začátek jara.


Podhoubí prorůstá několik měsíců.

Nejkvalitnější ganoderma se pěstuje na až let starých dubových kmenech v . Sušená reishi ( lesklokorka lesklá ) je vhodná pro výrobu odvarů či tinktur. Jak se pěstuje Reishi v Ganoparku. Jose Ardon ve španělštině - Duration: 2:01. V malém množství se také pěstuje v České republice. Na naše potravinové doplńky jsme držiteli regionální značky.


Vzácná lesklokorka lesklá : Exoticky vyhlížející houba je prokazatelně léčivá. Nebo můžeme houbu pěstovat v krytých podmínkách v předpěstovaných . Začátky pěstování lesklokorky se datují v Číně v 70. Vzhledem k vysoké poptávce se uměle pěstuje , a to zejména v Číně, Koreji a . Mycomedica Reishi - lesklokorka lesklá Bio prášek 1g. Je sice nejedlá, ale přesto se pěstuje pro léčebné účinky.


V současné době se pěstuje zejména v Číně, Koreji, Thajsku, Japonsku a na Tchaj-wanu. Vzhledem k dřevnaté konzistenci . Ganoderma lucidum – není jedlá, ale má . Tato bakalářská práce pojednává o pěstovaných druzích hub, které jsou popsány podrobně nejen z. Můžeme ji také sami pěstovat i zpracovat podle osvědčených receptů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky