úterý 3. dubna 2018

Jiřina kytka

Jiřina (Dahlia) je rod z druhů čeledi hvězdnicovitých. Archiv Podobné V sortimentu botanických jiřin nalezneme květiny s téměř trpasličí výškou do. Podobný nápad měl německý profesor Wildenow, když dal kytce jméno po svém. Jiřiny jsou drobné i velmi vysoké rostliny s dutým stonkem, vstřícnými lichozpeřenými listy a mnoha tvary květů.


Rozlišují se jednoduché úbory, anemonkovité, . Nové pojmenování v Německu brzy zlidovělo, a když se pak rostliny dostaly do Čech, bylo přeloženo jako jiřina či jiřinka.

Málokterá květina je tak rozšířena a oblíbena jako jiřinka, nazývající se právem královnou zahrad pozdního léta. Snad žádná z květin neposkytuje tak . Jiřina je hlíznatá venkovní květina tvořící zásobní orgán kořenovou hlízu, kterou přečkává období vegetačního klidu. V našich klimatických podmínkách . Jiřinka, jiřina , dahlia, množení, pěstování, vysazování, hlízy. Nízké odrůdy jiřinek lze použít na obruby záhonů nebo k osázení větších ploch. Stáhněte si tento bezplatný obrázek o Kytka Jiřina z rozsáhlé knihovny společností Pixabay, která obsahuje obrázky a videa z veřejných domén.


Dahlia, jiřina , encyklopedie, rostliny Jiřinky (Dahlia) patří k nejoblíbenějším květinám každého zahrádkáře. Je to především zásluhou jejich .

Zobrazit profily lidí, kteří se jmenují Jirina Kytka. Mou velkou láskou jsou jiřiny. Je mnoho květin, které potěší. U mě však vždy zvítězí jiřiny.


Svou paletou barev jim těžko . Předvést a pojmenovat všechny kombinace tvarů a barev květů jiřin snad nedokáže ani. Jsou to nádherné kytky , jsou ozdobou zahrady, ale jejich výdrž je jejich slabou . Původní obyvatelé Mexika, odkud tyto ozdoby záhonů pocházejí, v nich vnímali symboliku boha Slunce. Do Evropy se jiřiny dostaly v 18.


KOČÁRKOVINA - KYTKA JIŘINA růžová na šedém. Syn: Dahlia rosea, Dahlia variabilis - cibulovina, hlíznatá r. Nejkrásnější jiřinou bude pro nadcházející rok odrůda Cornell. Květina se vyznačuje kulovitým tvarem sytě červeného květu. Kytice, kytky , kytičky - popis, komentáře a veškeré informace o knize. Zdravím Vás, je vhodné mít kytici jen z bílých jiřin ? Pokud budeš mít zájem a bydlíš poblíž Břeclavi - a já budu mít čas, mohu vyrobit salámovou kytku.


Asi každý z nás nějakou Jiřinku zná, ovšem snad každý si určitě vzpomene na oblíbenou herečku Jiřinu Bohdalovou (na titulním snímku), která . Dobrý stav, oděrka na horní hraně. Kytka jiřina květů - nové naimportované.

Tento produkt není aktivní a nelze objednat. Aktuálně zde nabízíme zdarma ke stažení obrázky a kliparty těchto květin: Kytka , Jarní květiny, Jiřina , Zelená kytka , Prvosenka, Květinová mřížka, Růžové . Umělá květina Květ Jiřina 84cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky