pondělí 30. dubna 2018

Základy pro zahradní domek

Pro zateplené velké chaty betonová deska se základy , pro ostatní zahradní domky a chatky betonová deska. Kotvení lze provést pouze u betonových základů za . Malý dřevěný domek z hobby marketu bude potřebovat jiné základy než chatka s přípojkou vody pro zahradu. Ve druhém případě bude třeba . Rád bych znal vaše názory na vhodné základy pod zahradní domek.

Jedná se o stavbu o přibližně m váha asi 900kg. Základy pro zahradní domek je možné zvládnou i svépomocí. Jestliže mátě alespoň malé zkušenosti a jste tak trochu kutil, dá se to zvládnout. Poradce pro zahradní domky od OBI: Tipy a triky pro naplánování, položení základů i střechy zahradního domku.


Chystám se stavět dřevěný zahradní domek o půdorysu 3x4m (trámková konstrukce, opláštění z desek, střecha asfaltové šindele). V první řadě je třeba si uvědomit,že podlahy našich . Před montáží zahradního domku či chatky je důležité připravit vhodnou základovou.

V případě, že si nebudete vědět rady jak správně základy připravit, tak se . Návod na zhotovení základů pro srubové zahradní a nářaďové domky. Tyto typy základů jsou určeny pro . Pro stavbu dřevěného zahradního domku stačí základní zručnost, pokud se. Pokud chcete postavit kvalitní domek, musíte začít už od základů. Zahradní domek už není pouhou úschovnou zahradního nářadí, ale stal se. Předpokladem kvality každé stavby jsou pevné a rovné základy.


Velké zahradní domky pak mohou dokonce sloužit jako pracovna v zahradě nebo pokoj pro. Malé domečky, pouze na skladování nářadí, základy nepotřebují. Na betonovém nebo dřevěném základu si změříme půdorys a vyznačíme rohy. Dobrou zprávou je, že drobné stavby, mezi které zahradní domek. Každá chatka, i ta nejmenší, musí mít dobré základy , nebo se vám za pár . Pro tento účel je ideální zahradní domek nebo zahradní chatka.


Věnujte prosím dostatečnou pozornost přípravě základu pro tento typ domku. Jako základ pod zahradní domek se nejčastěji používá základový rošt či . Popřemýšlejte také, na čem bude zahradní stavba stát.

Postavit domek na dobrých základech je totiž velmi důležité. Plocha by měla být pevná a rovná a nad . Usazení zahradních domků nebo skladů je možné provést na zemní vruty, štěrkové lože, zámkovou dlažbu, základ z bednících dílců či betonový základ. Přitom postavit si praktický zahradní domek přímo na zahrádce není nic.


Zkuste si zahradní domek postavit sami, uvidíte, že to není těžké. Pokud nechcete věnovat čas stavbě zahradního domku od základu , kupte si . Krinner, bezbarvá impregnace, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky