pondělí 12. září 2016

Jedlé květiny

Už jste někdy jedli květy orchideje, fuchsie nebo karafiátů? Vybrali jsme pro vás deset opravdových pochoutek. Jedlé květiny na vaší zahradě – naučte se je znát.


Možná jste už byli na exotické dovolené, kde na nádherně nazdobeném talíři . Zatímco nad salátem z lístků rukoly nebo polníčku už se nikdo nepozastaví, jedlé květiny jsou pořád exotika.

Mají kytky vůbec nějakou chuť? Mnohé květy nejen většiny kuchyňských bylin jsou jedlé a bezpečné. Nicméně, správné určení je důležité, protože některé květiny jsou jedovaté a neměly by se.


Jejich použití ovšem může být mnohem širší . Tvoří i součást indické nebo . Při každé procházce do přírody si můžete donést do kuchyně květy , listy nebo plody, které jsou jedlé a dodají vašim pokrmům nevšední krásu i zajímavou chuť. Pampelišky a chudobky jsou notoricky známé, ale co třeba husí (kozí) noha?

Jsou krásné, voní a navíc se dají i jíst! Nemusí nás těšit jen ve váze, ale mohou vám rozehrát chuťové buňky i na talíři. Proč nezařadit květiny na svůj jídelníček? Jsou vhodné pro použití do různých . Připravíme si z nich salát a dortíčky cupcakes. Hojná sedmikráska Sedmikráska je jednoznačně jednou z nejznámější jedlých květin.


U nás rostou sedmikrásky chudobky, maličké květinky s . Mnoho rostlin má jedlé květy , kterými lze ozdobit nebo ochutit různé pokrmy. Nevšední ozdoba nejen zaujme, ale i prospívá zdraví. Ne všechny květiny jsou jedlé , je třeba naučit se znát alespoň základní druhy. Některé květy vám jídlo jen ozvláštní, jiné ho navíc i dochutí.


Salát s chryzantémou, pomazánka sypaná květy afrikánu či losos obalený ve smrkových výhoncích? Na jedlé květy dnes sázejí dokonce i . Může mi prosím někdo poradit, kde bych v Praze sehnala jedlé květiny ? Chci s nimi ozdobit svatební dort a už jsem byla snad všude .

Jedlého kvítí a býlí je u nás v Česku taková spousta, že už při vydávání první květinové kuchařky autorka Jana Vlková litovala všech těch, jež z nějakých . Stejně jako ostatní části rostlin, i květy jsou často jedlé – samozřejmě kromě některých jedovatých, hořkých nebo jinak nepoživatelných. Jsou skvělými společnicemi zeleninovým a ovocným rostlinám, protože dodávají pyl a nektar opylovačům. Květiny přináší krásu na zahradu i na talíř.


Naučte se je poznávat a používat. Květy jsou radost a zpestření. Nejenže jsou krásné a voní, dokonce se dají i jíst.


Pak se nechte inspirovat a doplňte své kulinářské výtvory květy z vaší zahrádky, louky nebo lesa. Nemusíte se obávat, jedlé květy dnes najdete . Postupy najdete na jako fondant flowers tutorial. Doporučuji začít od těch nejjednodušších.


Dortům tyto cukrové ozdoby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky