úterý 15. listopadu 2016

Sluncovka

Má velmi měkký a jemný vzrůst s výrazně členitými listy, na koncích stonků jsou jednoduché nebo . Možná, že sluncovka roste i ve vaší zahradě, jen patří k těm rostlinám, u kterých se nám mimořádně špatně pamatují jména a tak jim říkáme . Podle lokality roste jednoletě, dvouletě i trvale. Dá se krásně kombinovat s jinými barvami. V lidovém léčitelství se používá při bolestech.


Pěstování: Náročnost … nenáročná.

Výsev pro předpěstování …není vhodné. To ale není jediné místo, kde ji . Nízká letnička používaná do skupin na letničkové záhony a do skalek která vyžaduje slunnou polohu a záhřevnou, sušší půdu. Má ráda propustné, písčité půdy, snese . Přímý výsev březen - duben do řádků cm.


Jak už název napovídá kvete červeně. Rostliny mají hluboce členěné šedozeleně . Není to jen okrasná rostlina, ale má i léčivé účinky.

Chelidonium multifidum Moç. Gray Chryseis californica (Cham.) Lindl. Směs teplých zářivých barev, výška cm. Kalifornským máčkům se také říká sluncovky.


Nabízíme osiva a semena rostlin zeleniny jako rajčat, paprik a . Powered by WordPress and WordPress Theme created with Artisteer. Eschscholzia californica ( sluncovka kalifornská). Nákup bez rizika: dní na vrácení.


Používá se při bolestech zubů, k uvolnění křečí. Snižuje psychické napětí a tiší bolest. U dětí pomáhá při psychicky podmíněném nočním pomočování. Vyžaduje slunnou polohu a záhřevnou. House surface, LAN PRICE INCLUDING VAT, STATE.


Traduction française du mot tchèque sluncovka. Latinský název matečné rostliny: Escholzia californica. Ideální do skupin a na skalky.


Sluncovka , medvědík, krásnočko a dvoutvárka: Letničky, které.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky