pátek 16. června 2017

Jak velký kompostér

Jak velký a jaký typ kompostéru mám volit? Je lepší dřevěná ohrada nebo plastový kompostér ? Můžete mi na základě zkušeností z praxe . Výhody a nevýhody jednotlivých typů kompostérů. Nejprve ale potřebujeme vědět, pro jak velký pozemek vybíráte kompostér. Velký pozemek spousta trávy .

Když už jsme si ujasnili, že se bez kompostéru na své zahradě jednoduše neobejdete, můžeme přistoupit k . Hodně lidí si kupuje kompostér s představou, že v něm zlikviduje trávu. Velikost kompostéru byste měli volit především podle velikosti zahrady, kde chcete kompost používat, ale také podle jeho umístění. Na výběr kompostéru má velký vliv hlavně množství zpracovávaného odpadu a také vzhledové vlastnosti.


Plastové kompostéry se příliš nehodí . Měřeno na již starý trávník, z jara - na 100mje potřeba 100l objem kompostéru. Stačí si pořídit kompostér a zkompostovaný odpad vrátit zpět do přírody. V kompostéru zpracujete velké množství podzimního bioodpadu jako . Vybírat však můžete nejen podle .

Nevíte kam s čerstvě posečenou trávou? Model K 4patří ke středně velkým a vejde se do něj až 4litrů . Na malé zahrádky stačí menší uzavřený plastový kompostér. Vhodnější jsou však dva menší kompostéry. V jednom postupně ukládejte . A těšte se, kompostér vám třeba připraví překvapení. Ale troufám si říci, že by to smrdělo méně, než velký kontejner na směsný odpa který . V opačném případě na něj nebude brán zřetel.


Kompostéry šetří místo a rychle vyrábějí kvalitní hnojivo. Díky materiálu, recyklovanému plastu, vám vydrží mnoho let. Aby dobře sloužily, musí . Jeho speciální tvar umožňuje lepší cirkulaci vzduchu, která urychluje kompostování. Po třech letech je v kompostéru krásná zemina.


Kompostování je jediná forma recyklace, kterou jsou schopni občané svépomocí realizovat v domácích podmínkách a mohou tak s „nulovými“ provozními . Víte však, jaký typ si vybrat, jak správně kompost zakládat a pečovat o něj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky