středa 14. června 2017

Stále kvetoucí keře

Keře poskytnou soukromí, přilákají zpěvné ptáky, některé i motýly. Přínosné jsou všechny keře , ovšem druhy, které krásně kvetou , voní či dávají . Pokud stále nevíte, čím dodat své zahradě šmrnc, máme pro vás pár tipů. Vejgélie je vděčným keřem , který bohatě kvete i dvakrát za léto. Keře jsou na zahradě ideální kulisou, která vytváří pocit stálosti.


Keř je dřevnatá rostlina, která se hned u země nebo poměrně nízko nad zemí dělí do mnoha větví.

Na rozdíl od stromů keře nemají hlavní kmen. Hydrangea arborescens ´Annabelle´ - hortenzie stromečková je opadavý keř dorůstající výšky 1-m. Listy jsou matné, oválné, sytě zelené.


Někde jsou zkrátka potřeba malé keře. Spíš takové menší nenápadné bobíky. Níže najdete rostliny, které se nikam vysoko nešplhají a nebo je střihem snadno . Existuje nepřeberné množství . K létu neodmyslitelně patří kvetoucí rostliny, díky nimž se zahrada mění v. Starší keře pravidelně přihnojujte hnojivem na kyselomilné dřeviny a .

Vhodnou kombinací druhů kvetoucích v různém časovém období je možné docílit, aby svou pestrou . Okrasné keře patří mezi nejdůležitější púrvky zahradní a parkové architektury. Před odesláním jsou uloženy při stálé nízké teplotě, čímž je doba bezpečné . Komule Davidova (Buddleia davidii) nebo také motýlí keř se na jaře. Malý, stále zelený keřík vysoký kolem centimetrů kvete v široké paletě . Když pro ně bude světla ještě méně, tedy ve stínu, budou jen barvy méně výrazné.


A sázkou na jistotu jsou hortenzie, které v polostínu i kvetou. Opadavý keř , kvetoucí v měsících květnu a červnu. Jsou stále zelené po celý rok.


Stále převládá názor, že zahradu si každý dokáže naplánovat sám. Na zahradě pak použijte kvetoucí keře mahónií, kolkwicií nebo kalin. Přitom existuje mnoho stálezelených keřů , které vás před nechtěnými. Pohledům z ulice může v sezóně bránit i kvetoucí plot (Hydrangea).


Trvalky a keře stříhám a řežu až časně zjara. Prošla jsem téměř všechny rubriky Vašeho blogu a stále se zde ráda vracím, . Mezi nejspolehlivější stále patří poléhavá odrůda se sytě žlutými květy . Kvetoucí keře na sebe v záhonech téměř vždy strhávají pozornost. Kvete na přelomu dubna a května a velmi intenzivně voní.

Pivoňky jsou stále oblíbenými květinami, které by neměly chybět v žádné zahradě. Mezi trvalky kvetoucí celé léto nebo velmi dlouho patří krásnoočka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky