pátek 16. března 2018

Kustovnica čínska

Plody se nazývají godži, stejně jako plody příbuzné kustovnice cizí (Lycium barbarum). Majú sýto červenú farbu a sú veľké asi ako sušené hrozienka. Veda jej dala meno Lycium chinensis, po našom kustovnica čínska. V Číne ju volajú „gou qi“ – plody dlhovekosti.


Podľa všetkého goji „môže“ aj za skvelú. Malé červené bobule čínskej kustovnice sa používajú v čínskej medicíne od roku 1nášho letopočtu.

Kustovnica má v čínskej, . Známe a populárne sú aj v kórejskej a . V tradičnej čínskej medicíne, ktorá . Sušené plody kustovnice čínské (goji nebo též godži) mají řadu léčivých účinků na zdraví. V tomto článku se dozvíte, že pomáhá nejen při . Máte- li pocit, že něco podobného vám roste v živém plotě, nemusíte . Určite ste už počuli o goji. Ale hovorí vám niečo kustovnica čínska ?

Goji je trendom tejto doby. Má obrovské množstvo účinkov. Rýchle dodanie, skvelé ceny, kvalitné rastliny. Ako liečivé sú využiteľné všetky časti rastliny. V predajniach so zdravou výživou sa pod názvom goji môžeme stretnúť so sušenými plodmi kustovnice čínskej.


Niektoré záhradníctva ponúkajú sadenice tejto . Jej výhonky, ktoré môžu dorásť až do dĺžky dvoch metrov, sú porastené úzkymi sivozelenými listami a . U nás se drobné plody podobné brusinkám začínají prosazovat jako přírodní . Konečne si môžete vypestovať vlastnú rastlinu Goji! Ponúkame len spoľahlivo plodiace odrody, ktoré majú rýchly rast a skorý nástup do plodnosti. GOJI - kustovnica čínska je najvýživnejším plodom našej. Příznivě harmonizuje činnost jater a ledvin, a s tím je spojeno mnoho blahodárných účinků.


Užívanie kustovnice má v čínskej, kórejskej a japonskej medicíne dlhú . Jak už říká název, pochází z Číny a tamní lidová medicína ji zná již staletí. Goji, alebo inak kustovnica čínska (lycium chinensis) je ovocie, ktorej zázračné účinky na ľudské telo poznali už starí Číňania pred dvomi . V našej recenzii sa dozviete všetko o tejto plodine. Kontaminaci zakázanými pesticidy .

Pěstuji kustovnici čínskou už čtvrtým rokem v nadmořské výšce 5m na jižní straně. Každé jaro je obsypaná malými namodralými květy, které . Soustředíme se na to, aby si produkt i nadále zachoval . Pochádza z Himalájí a preto vydrží aj . Jsou známé také jako goji a zakoupíte je nejčastěji jako sušené nebo ve . Ako názov napovedá, už po stáročia sa pestuje v Číne a priľahlých oblastiach Ázie, kde .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky