středa 21. března 2018

Voda ze studny do bazenu

Bohužel problémy skončily až městskou vodou a ted tři roky slanou. Pokud dáš normální chemii do této vody (studniční), máš to . Studniční voda do bazénu - zkušenosti už rozebírají maminky na webu. Dáváme vpdu ze studny , potom savo a tablety…ještě jsme zjištovali . Dobrý den, mám velikánskou prosbu o radu.

Po dodání chlóru v jakékoliv podobě, udělá . Voda ze studny může obsahovat příměsi kovu a její úprava je výrazně složitější. Doporučujeme dle možností raději používat k napouštění bazénu vodu z . Usazený povlak doporučujeme vysát bazénovým vysavačem rovnou do. Když máme vodu ve studni , která se nedá pít ani po převaření, můžu touto vodou napustit bazén ? Když dám do něj vhodné přípravky, co se . Máme vodu ze studny , která je železitá a bazén byl pořád jak bahno.


A další den tableta do plováku a pravidelně hlídat ph a volnýxvázaný chlor.

Stále více lidí využívá vodu ze studny či vlastního vrtu. Upravte hodnotu pH, dávkujte do vody maximální množství chloru („šoková! úprava“),. Napustili jsme bazén (4mx8mx2m) z místní studny , ale voda má i po . Měření pH hned po napuštění vody do bazénu. Pak záleží na tom, zda jste vodu napouštěly z řádu nebo ze studny.


PODMÍNKY PRO DOPRAVU VODY DO STUDNÍ A BAZÉNŮ. Do vody se vápník a hořčík dostávají rozpouštěním některých minerálů, nejčastěji. Někdo využije vodu ze studny či vrtu, jiný je odkázán na veřejný vodovod. Kvalitní pitnou vodu do bazénu si můžete nechat také dovézt v cisterně některé vodárenské společnosti.


Používáte-li vodu ze studny jako . Chcete-li napouštět bazén z vodovodní přípojky, napouštějte jej pomalu a mimo odběrovou . Chcete-li vodu na váš bazén , zavolejte, a my vám ji přivezeme v cisterně. A ani napouštění z vlastní studny prý není podle PVK dobrý nápad. Zvažujeme nákup menšího bazénu na zahradu pro děti.


Jde o přirozený jev, železo se do vody vyluhuje z hornin. Proc neni rozumné zalevat nepitnou vodou ze studny ?

Opatrnost je na místě také v případě napouštění bazénu ze studny. Do bazénu ji také raději nedávám, lepší je městská. Až procent pitné vody padne na splachování toalet.


Voda do bazénů proudí rychle, v potrubí proto klesá tlak, což se může . Potřebné množství vlijte přímo do bazénu při zapnutém filtračním zařízení. Kolik litrů vody se vejde do studny ? Jakou mám studnu (vrtaná, kopaná) a jaké jsou její rozměry?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky