pátek 11. května 2018

Druhy frézek

Tento druh frézek se také nazývá obráběcí centra, jelikož počítačová podpora umožňuje na těchto strojích provádět i jiné . Podle konstrukce a podle druhu práce, pro které jsou určeny se rozdělují frézky do. Konzolové frézky jsou nejrozšířenější a jsou určeny k frézování rovinných a. Jedná se o nejrozšířenější druh frézek a jsou určeny k frézování rovinných a tvarových ploch na malých a středně velkých obrobcích v kusové a malosériové . A) Základní druhy frézek a jejich obsluha. Hlavní části konzolové frézky.

Obsluha konzolové frézky – popis. Břity fréz se nachází na povrchu rotačních ploch jakými jsou válce,kužele nebo tvarové plochy. Základy frézování, druhy frézek - test 1. Při frézování: A se obrobek i nástroj otáčí, zatímco podélné saně se obvykle pohybuje přímočaře B se obrobek otáčí proti . Používají se tvarové stopkové a kotoučové frézy pro dělící způsob frézování . Frézka je obráběcí stroj určený k obrábění, které se nazývá frézování.


Stojan je nosnou částí všech ostatních dílů a mechanismů frézek. Volba určitého druhu upínacích prostředků a způsobu upínání je závislá: – na velikosti .

Pomocí frézky se obrábí rovinné, tvarové. Frézy s frézovanými zuby – zubové mezery jsou. Nejrozšířenější druhem jsou pravděpodobně frézky konzolové, používané k frézování rovinných a tvarových ploch na malých a středně velkých . Proč jsou okraje stolů srovnávací rovinné frézky u nožového hřídele drážkovány nebo děrovány? Strojně jsou tyto operace prováděny různými druhy frézek.


Téma vzdělávacího materiálu: Spodní frézky. Druh učebního materiálu: Prezentace. Mimo frézky svislé a vodorovné existují ještě další typy frézek. Horní frézkou můžeme zaoblit hrany dřevěných desek, vytvořit drážky. Frézování válcovou frézou čelní.


Jiné nároky ve vztahu na poškození jakéhokoliv druhu , přímé nebo nepřímé, vůči osobám nebo materiálu. Výrobek: Vrchní frézky SMART a 6MAX. Nejčastěji se na nich používají frézovací hlavy při obrábění vodorovných, svislých, ale i šikmých ploch. Dále jsou na nich používány.


Pokud ale máte vlastní dílnu, začněte o jeho pořízení uvažovat. Náhradních frézek je na trhu spousta druhů a můžu vás ujistit, že spoustu z nich snad ani nikdy potřebovat nebudete. Frézky Einhell Powerplus Bosch Makita a další. Jsou ale zase takové, bez .

Užitnou hodnotu frézek zvyšuje pneumatické upínání, centrální mazání kuličkových šroubů. Univerzální frézky je možné používat na všechny druhy frézování, vrtání, vystružování železných i neželezných součástí v jednotkové, malo – i středně – sériové .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky