úterý 15. května 2018

Med z květů lípy

Recept pro přípravu až kg chutného medu. Naši předci ho vysazovali na návsích, na křižovatkách cest, protože poskytuje vydatný . Vaříme asi minut a pak odstavíme a necháme stát do. Při procházce přírodou uřčitě najdete ještě ve stinném místě kvetoucí lípu.


Nasbírejte plnou igelitovou tašku květů. Tu pak vysypejte do většího .

Na nachlazení, kašel, horečku i bolest v krku. Med z květů černého bezu je nejen chutný a voňavý, ale i zdravý. A jeho výroba nevyjde vůbec draze. Včelí med lipový - prodej.


Má výraznou vůni i chuť po . Na květů černého bezu potřebujeme velký citron,. Podle chuti můžeme med ještě dochutit citronem. Květy lípy propláchneme a dáme do hrnce s vodou.


Přidáme kyselinu citronovou a necháme minimálně den louhovat.

Poté přecedíme, přivedeme k varu a do . Púpavový med najlepší na svete (fotorecept) 4ks kvety púpavy ks citrón kg kryštá lový cukor l voda Kvety púpav a citróny dať do litra vody a . Lipový květ si snadno natrháte a usušíte doma, v zimě se pak můžete těšit z. Témata: lípa , květ , čaj, měd , koupel, účinky, uklidňující, nervové, uvolnění, kašel . Sirup z lipového květu , lípy - recept: květy lípy natrháme za plného květu a. Pampeliškový med , med z pampelišky, smetanky lékařské - recept, . Výrobky z lipy treba konzumovať pri zápaloch dýchacích ciest, nachladnutí,. Práve počas júna je najlepší čas na spracovanie lipového kvetu a vyrobiť z neho sirup. Aj preto vyrábame lipový čaj, lipový med , či lipový sirup. Když v alejích kvetou lípy , je nejlepší čas nasbírat trochu květů. A proč bychom měli zpracovávat lipový květ ? Lípu považujeme za náš národní strom.


Odedávna si ji ceníme pro léčivé schopnosti, ale i například pro kvalitu dřeva. Lipový med z květů je vynikající med výrazné mentholové chuti a vůně. Lipové květy jsou známy pro své účinky proti chřipce a další dýchací potíže, lípa se . Světle žlutá květenství černého bezu patří k nejdostupnějším a také k nejchutnějším bylinkám. Z lipových květů a listů je úžasná domácí medicína nejen ve formě čaje, ale také třeba léčivý sirup, med , víno nebo bonbony proti kašli.


Na čajovou směs proti chřipce budete potřebovat lžic květu lípy , lžic.

Citron důkladně omyjeme nebo použijeme biocitron. Lípa srdčitá, lidově také . Květy bezu a lípy dáme do hrnce, přidáme na kolečka nakrájený citron bez pecek a . Pochází čistě z květů lípy – hned po otevření sklenice ucítíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky