středa 30. května 2018

Lupina žlutá

Lupina žlutá (Lupinus luteus) je luštěnina patřící do čeledi rostlin bobovitých. Rostlina lupina žlutá neboli vlči bob je dekorativní trvalka zároveň i rostlina s mnoha využitím. Nejobvyklejší je odrůda vlčího bobu je právě modrá. Pochází ze Severní Ameriky, ale . Lupinus luteus ( lupina žlutá (vlčí bob žlutý)) - Botanická fotogalerie - Prohlížení a vyhledávání fotografií rostlin.


Lupina je stará kulturní rostlina, známá již ze starověkého Egypta ze starověkých.

Většinou se pěstovala lupina žlutá nebo úzkolistá, které mají vysoký obsah . Podívejme se tedy na pěstování lupiny bílé ve Francii i na zkušenosti z. Na lupinu můžeme narazit . Lidově: hrách škrkavičný, koření škrkavičné, sladká lupina , sladký vlčí bob, škrkavičník, vičinec, vlčák, vlčina, vlčinec, vlčí bob. Ve starověku byla ze semen . Latinský název: Lupinus luteus. Slovenský název: lupina žltá.


Německý název: Gelbe Lupine. Anglický název: yelow lupin, European yelow lupine .

Květenstvím je vrcholový hroze, barva květů žlutá. Plodem je lusk, dlouhý, řídce ochlupacený, obsahuje - semen. Semena drobnější, vejčité . BARYT LUPINA ŽLUTÁ NOVINKA. Sladká semena s vysokým obsahem bílkovin.


Vyšlechtěné kultivary lupiny mají pestrou škálu pastelových barev: bílou, růžovou , žlutou , lososovou, červenou, modrou a fialovou pro jednobarevné kultivary, . Lupina pochází původně ze Severní Ameriky, dnes ji ale nalezneme podél cest nebo v temnějších lesích po celé . Produkty jsou řazeny sestupně podle množství obsažené složky. Výzkumníci dokáží vybavit rostliny pro jejich boj se znečištěním. Magnoliophyta Lupina (vlcí bob) mnoholistá Lupinus polyphyllus Lindl.


Vpravili do žluté lupiny modifikované bakterie , které dokáží rozložit organické sloučeniny. Mnoho přeložených ukázkových vět obsahujících „lupina “ – anglicko-český slovník a. Významná luskovina vhodná pro pěstování ve středních a vyšších polohách na lehkých a středně těžkých půdách. Nepříznivý trend minulého období může zvrátit zařazení lupin, bobu a ostatních druhů. Trpasličí lupina mnoholistá Nanus Gallery (Lupinus polyphyllus) je v létě kvetoucí rostlina s velkými žlutými květy ve tvaru svící a dlanitě tvarovanými listy.


Many translated example sentences containing lupina – English-Czech dictionary. Na polích se pěstují speciální vyšlechtěné zemědělské odrůdy ( lupina bílá, žlutá a úzkolistá), dorůstající výšky až 1centimetrů. Jedním z potenciálních zdrojů proteinu pro výživu zvířat ve střední a východní Evropě je lupina žlutá.

Lupiny – vlčí boby jsou známé kvetoucí trvalky českých zahrad a světlých okrajů. Viele übersetzte Beispielsätze mit lupina – Deutsch-Tschechisch Wörterbuch und.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky