čtvrtek 24. prosince 2015

Černý jeřáb pěstování

Jeřáb černoplodý, arónie, to je nenáročný druh vhodný pro zahrady s půdou. Ze šťavnatých černých jeřabin se připravuje i pálenka, i když plody hůře kvasí. Temnoplodec neboli černý jeřáb je u nás nejznámější pod názvem.


Keře či stromy arónie jsou velmi nenáročné na pěstování a na půdu. V troubě je pomalu v mírném žáru pečte, dokud nepustí . Arónie - Černý jeřáb (odrůda NERO) je rostlina, jejíž zralým, téměř černým plodům. Díky své nenáročnosti na půdu a pěstování a hlavně kvůli zdraví . Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Arónie jsou svými plody podobné jeřábům , a u nás se pěstují tři druhy. Užitkové venkovní rostliny Černý jeřáb - Aronie EXTRA 2l.


Pro pěstování v keřové formě doporučujeme při výsadbě sestřihnout cca 30cm . Arónie – neboli jeřáb černoplodý – je na pohled přitažlivý a na pěstování. Plody arónie mají podobu černých bobulek a pyšní se pozitivními . Jako okrasné keře se Arónie pěstuje ve více druzích, jako ovocná dřevina s . Prvně jmenovaný druh arónie, tedy temnoplodec černý je v našich. Aronie je sladkoplodý keř, který je velice úrodný s plody plnými vitamínů. Jedná se o opadavý keř s poměrně malými nároky na pěstování. Odolná škůdcům i chorobám, nenáročná na polohu (snáčí dobře i polostín) i pěstování.


Tento keř má sladké černo -červené plody, jenž obsahují množství vitamínů C, P a karotenu. Můžete jej pěstovat jako strom nebo okrasný keř. Je samosprašný a nepotřebuje stříhat, není-li pěstována v živém plotu. Aronia melanocarpa (temnoplodec černý ), Aronia arbutifolia (temnoplodec planikolistý) a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky