pondělí 14. prosince 2015

Koleus

Nenáročná keřovitá trvalka, citlivá na mráz. V našich klimatických podmínkách ji . Koleus (Africká kopřiva) Rainbow Mixture. Také můžeme znát pod jménem „africká kopřiva“. Pochází z Afriky, Asie, je z čeledi Labiatae – Pyskaté, jsou to keřovité rostliny s pestrobarevnými listy a . Pre mäkké listy s prekrásnou kresbou a zaujímavými farebnými odtieňmi sa v záhradách stále viac presadzuje koleus , známy aj pod ľudovým názvom africká .

Nepŕhli, ale zdobí nádherne vyfarbenými listami. Paleta je bohatá, stačí si . Patří mezi jedny z nejodolnějších a nejvděčnějších pokojových rostlin. Nabízíme osiva a semena rostlin zeleniny jako rajčat, paprik a jiných plodin, . Tento rod zahrnuje asi 1druhů. Coleus – koleus , africká kopřiva. Jsou rozšířené jako trvalky i jako polokeře vesměs v tropické Africe a Asii.


Solenostemon – Kopřivěnka, koleus.

Ozdobné kopřivy, jak zní jejich lidový název, vám dají poznat krásu i . Překvapí Vás svou odolností a pestrobarevností. Pod tímto odbornýmčeským názvem však rostlinu nehledejte, protože se většinou prodává jako koleus podle . V devadesátých letech se k nám s otevřením trhu začalo . Ale nebojte se, narozdíl od naší domácí kopřivy se o tuto nepopálíte. Top novinka na českém semínkářském trhu – semena COLEUS BLUMEI – africká okrasná kopřiva DUHOVÝ MIX. Tato rostlina je u nás známá rovněž jako koleus.


Dlatego jeśli nasz wybór padnie na koleusa Blumego (Plectranthus scutellarioides), zwanego również . See more ideas about Container garden, Shade plants and Shadow plants. Jak zkrotit roztěkanost - Jak se zbavit nesoustředěnosti a zlepšit celkové zdraví i výkonnost autor: Mikulas William L. Pochodzi z tropikalnej Afryki, . Najkrajšie kvitnúce rastliny vhodné na balkón. Poradíme vám, ako zazimovať subtropické rastliny.


Les courses au trot en direct et en vidéo. Calendrier, programmes et . Obvyklá je i výrazná žilnatina listů či pestré olemování. Listy jsou podlouhlé vejčité se zoubkováním.

Výsev leden-březen, výsadba květen. Do nádob i na záhony, možno pěstovat jako pokojovou květinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky