pátek 8. července 2016

Pestovani tulipanu

Tulipány jsou nejvznešenější ozdobou jarních záhonů i kytic. Můžete je pěstovat v odrůdách s květy nejrůznějších tvarů a barev, až oči . Bude se na vaší zahradě tulipánům dařit? Jak je správně pěstovat a proč je sázet právě nyní?


Poradíme, přidáme tipy i podrobné video.

Nejstarší, nejznámější a nejčastěji pěstovanou cibulovinou jsou tulipány. Cibulky chraňte před mrazem a skladujte je v dobře ventilované místnosti. Tulipán je cibulovina patřící do čeledi liliovitých. Pochází ze stepí a hor západní Asie, kde je podnebí charakteristické dlouhou zimou.


To je výborné pro cibule . Postup pěstování tulipánů znali v Turecku a Persii už od poloviny 15. V dnešním článku vám poradíme, jak tulipány správně pěstovat. Návod na pěstování tulipánů.

Výsadba cibulí musí být včasná, nejlépe od konce září do konce října. Podle odrůdy, velikosti a druhu půdy cibule tulipánů vysazujeme. Obdivujete v zahradách barevnou a tvarovou různorodost tulipánů ? Proč se jimi nepokochat i na balkoně, můžete bez problémů pěstovat. Rada pro pěstování tulipánů doma: Chceme-li cibulovité květiny, které jinak rostou na zahradě, . Díky jejich různému zbarvení, výšce i tvaru dokáží na našich zahrádkách vykouzlit . Těšíme se, že si potřebné množství cibulí tulipánů vypěstují též naši zahrádkáři. Bez tulipánů by se snad jarní zahrádka už ani nemohla obejít.


Podívejme se tedy na základní zásady jejich pěstování alespoň tímto . K jejich pěstování nepotřebujete nutně květináč a zeminu. U tulipánů a narcisů alespoň tři, u hyacintů pět centimetrů,“ radí Ing. Prosím o radu, jak množit drobné odrůdy tulipánů ze semen. Nejen na záhonu, či ve váze jsou tulipány okouzlující jarní ozdobou, ale i vysazené v květináčích, ať už.


Pěstování lilií a kaly ze semen, 1 4. Skvělé na výsadbě tulipánů v nádobách je hlavně to, že je můžeme dle aktuální potřeby. Jak tedy cibule tulipánů správně sázet, abyste se z nich mohli na. Cibulky tulipánů je dobré sázet do dobře odvodněné půdy.

Prostor pro sazení vyberte světlý, vyšší cibuloviny jako třeba tulipán není vhodné . Rady, tipy, návody krok za krokem pro vaši zahradu, dům, byt, dílnu a hobby. Rady pro chov domácích zvířat. Cibule nejprve namoříme vhodným fungicidem. Vždy jsem toužila pěstovat tulipány doma v květináči, ale nikdy nevydržely.


Pak jsem objevila tento skvělý nápad a dnes mám svou vlastní zahrádku na parapetu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky