čtvrtek 21. července 2016

Sasanka japonská

Tvoří ji husté trsy trojčetných drsných listů a stonky z jasně narůžovělými květy. Na rozdíl od sasanek, které u nás rostou i ve . První růžové květy, jednoduché až poloplné, rozkvétají od srpna a kvetení pokračuje až. Začíná kvést již v polovině prázdnin a pokračuje až do posledních slunečných dnů podzimu, . Honorine Jobert patří do skupiny japonských sasanek. Tato trvalka vykvétá ke konci srpna 2-3cm širokými, sněhově bílými květy s bohatým střed sytě žlutých .

Vhodná do polostinných až stinných záhonů, pod stromy a vyšší keře. Sasanka okrasná také zkadeřeným. Anemone tomentosa “Robutissima“. Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená.


Popis: Vytrvalá rostlina s krásným růžovým květem. Na tenkých stvolech se elegantně . Pokud chceme pěstovat sasanku lesní nebo i jiný druh, přidáme při výsadbě trochu . Rozdělte zakořenělé výběžky a rovnou je zasaďte.

Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné . Japonskou sasanku rozmnožujte na jaře, . Pokud je přílišné sucho, je dobré sasanky častěji zalévat, protože jinak uvadají. Stanoviště: Slunné až polostinné. Půda: Bohatá na živiny, může být lehce jílovitá. Hnojení: Podle potřeby je možné na jaře přihnojit hnojivem na trvalky.


Záplava sasanek lesních ozdobí . Je vysoká až metru a tvoří . Přesto jde stále o stejný druh – sasanky neboli anemonky. Miskovité květy se objevují od srpna do října. Poprvé popsaná a pojmenovaná „ japonská sasanka “ byla ta, co je nyní. Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce. Zahradní sasanky jsou málo rozšířenou rostlinou v našich zahradách.


Nenáročná něžně krásná trvalka vysoká okolo 80cm. Je tolerantní ke stanovišti snese slunné, ale preferuje polostín. Na jaře vytvoří růžici temně zelených listů.


V chladnějších polohách vyžadují mulčování.

Kresba je na krémově zbarveném papíru zn.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky