čtvrtek 26. října 2017

Motýlí keř řez

Záludnosti řezu motýlích keřů. Komule, známá pod přezdívkou motýlí keř , se těší stále větší oblibě zahrádkářů. Oblíbené komule, zvláště Davidova a Weyerova, jsou známé jako letní šeřík a také motýlí květ. Květou v létě, když je již většina keřů odkvetlá, a nádherně voní.


V létě v našich zahradách nekvete mnoho keřů. O to více pozornosti na sebe soustředí barva i vůně rostliny lidově nazývané letní šeřík či motýlí keř.

Zásadní význam má každoroční jarní radikální řez , kdy odstraníme většinu . Kolem by mělo být volné místo, aby keř zasazený jako solitér optimálně vynikl. Mnohým zahrádkářům je díky tomu známá jako„ motýlí keř. Laicky je také pojmenovávána jako letní šeřík, „himálajský šeřík, „čínský šeřík, „tibetský šeřík, byť . Právě proto se komuli také říká motýlí keř. V brzkém jarním čase se můžeme pustit do úpravy keřů kvetoucích na LETOROSTECH, jedním z nich je právě.


Pro přirozený a odrůdu typický růst rostlin není nutný žádný řez. Pokud na slunné místo v zahradě vysadíte motýlí keř , pak se připravte na. Můžeme však též po odkvětu, čili v září, pouze ostřihat uschlá květenství .

Kvete na letošních výhonech a proto je doporučen každoroční jarní řez , po . Pěstujete levandule a chystáte se na řez , ale nevíte si rady? Podívejte se na praktickou ukázku, jak správně. Zima už se s námi pomalu loučí a první teplejší paprsky už brzy přivítají jaro. Právě v předjaří začíná vhodná doba pro řez okrasných keřů , které . Prospěšný je zpětný řez větví na čtvrtinu délky, který provádíme na začátku zimy, či na . Keře snášející řez : ptačí zob, dřišťál, habr. Komule má častější lidový název motýlí keř.


Buddleia davidii, česky komule Davidova, nebo také motýlí keř , letní šeřík, je keř. Každý rok na jaře vykonejte zpětný řez , kterým odstraníte loňských větví. Než začnete s řezem , ujistěte se, který druh pěstujete. Motýlí keř vám bude závidět snad každý zahrádkář!


Vzhled: Vzpřímeně, později až rozložitě, rostoucí keř. Květy jsou bohatým zdrojem nektaru, díky tomu jsou oblíbeným zdrojem potravy motýlů = motýlí keř. Aneb motýlí keř , motýlovník nebo také letní šeřík. Po posledních mrazech motýlí keř (tj. buddleja davidii či buddleia davidii) seřízněte až u země. Během března je dobré udělat jarní řez tak, že rostlinu zakrátíme o jednu čtvrtinu.


V dobrých podmínkách dorůstá takzvaný „ motýlí keř “ výšky až m. Při pozdějším zásahu by měl řez negativní vliv na kvetení.

Právě kolekci keřů si můžeme rozšířit dřevnatými řízky, které získáváme prakticky kdykoli, počínaje .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky