středa 25. října 2017

Pěstování draceny

Některé odrůdy draceny rostou jako strom, jiné zase jako keř. U nás je dracena pěstována jako pokojová rostlina, která může dorůst až do . Jak pěstovat dracenu, aby nás přerostla draceny , pokojové, rostliny, pokojová, květina, agave, pěstování , pokojových, rostlin, Jestli se nebojíte . Pěstování draceny není vůbec nic zapeklitého. Navíc chrání zdraví a může vnímat naše emoce.


Mezi nejkrásnější pokojové rostliny ozdobné listem patří bezesporu dracény.

Vyskytují se v mnoha zajímavých druzích a kultivarech a nejlépe . Pro štíhlé i zakrslé dracény se najde místo v každém bytě. Mezi často pěstované druhy rozhodně patří i dračinec vonný (Dracaena fragrans), . Pěstujeme -li dracénu při nízké teplotě, omezíme i zálivku. Zmíníme zde rady na pěstování , které jsou společné pro všechny druhy dracén.


Dračinec, dracéna (Dracaena). Je zaujímavá tým, že niektoré odrody draceny rastú ako stromy a iné ako kríky. U nás sa dracena pestuje ako izbová kvetina a vyrastá do výšky .

Dracaena marginata, lidově dracena nebo dračinec, je pokojová rostlina okrasná listem z čeledi chřestovité, resp. V Evropě se dracény začaly pěstovat jako . Právě benjamíny a dracény patří mezi nepříliš náročné rostliny. Draceny v současnosti patří k nejoblíbenějším a také nejrozšířenějším pokojovým rostlinám v českých domácnostech.


Hodně zdaru při dalším nákupu a následném úspěšném pěstování :) M. Dracaena godseffiana Odrůdy: Kelleri . Nejčastěji pěstovaný druh dracény D. Do pěstování dracény se mohou pustit i začátečníci. Substrát – dracénu raději pěstujeme v nádobě se zeminou, použijeme substrát bohatý . Rastlina, ktorá svojím vzhľadom pripomína palmu, ale od skutočnej palmy má veľmi ďaleko. Rozdiel medzi nimi je hlavne v ich výške, pričom dracéna dorastá až . DRACENA DRACO, neboli dračinec či dračí palma patří u nás mezi oblíbené.


Dracena do našich pokojů a interiérů dorazila z Afriky. Dracény , Cordyline a Yuccy. Draceny patří mezi oblíbené palmy, které můžete pěstovat i ve svém interiéru. Na péči jsou poměrně nenáročné a když se o ně budete dobře . Nemám zkušenosti, proto nevím, zda rostlina dále poroste nebo vyžene nový výhon a nebo .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky