pondělí 30. října 2017

Zídky v zahradě

Na stavbu různých zídek je jako stvořený. V prvním případě plní především praktickou funkci. Hledáte způsob, jak netradičně ohraničit záhony, vyřešit terénní nerovnost, dekorovat či rozdělit prostor zahrady ? Ideálním řešením jsou zídky , . Máte zahradu se složitým terénním profilem?


Nejjednodušším řešením je její rozčlenění na několik teras pomocí různých zídek.

V mnoha milovnících přírody roste touha pořídit si ve vlastní zahradě skalku anebo suchou zídku. Na malé ploše si tak vypěstovat miniaturní . Zahradní zídky mohou barevně splývat s okolím anebo představovat moderní. Dál na zahradě mezi záhony dobře poslouží i rustikální zídka. Okrasné zídky v zahradách se hlavně používají jako stavební prvky, které mají za cíl, překonat výškové rozdíly mezi jednotlivými částmi zahrady. Na rovné zahradě se zase uplatní volně stojící, oboustranné suché zídky.


Dodají zahradě třetí rozměr, mohou posloužit jako plot či optické . Teplé podzimní počasí je vhodné pro drobné úpravy a stavby okolo domu a na zahradě , například můžete založit opěrnou zídku ze svahovek.

V zahradě u moderně pojatého domu bude dobře vypadat zídka z gabionů vyplněných zajímavými kameny. Můžeme ji i osázet nebo z ní udělat zídku na sezení. Suchá zídka z velkých kamenů, které necháme pestře obrůst rostlinami, se bezpochyby stane nepřehlédnutelným skvostem zahrady. Suché zídky jsou ozdobou a zároveň velmi užitečnými prvky nejen v přírodních zahradách.


Vznikají naskládáním kamenů na sebe tzv. Kámen k zahradě přirozeně patří a těší se veliké oblibě většiny zákazníků, proto se toto. Navrhujeme a realizujeme skalky a zídky různých velikostí, s použitím . Suché zídky a terasy vytvářejí velmi zajímavé mikroklima pro rostliny i pro pobyt na zahradě.


Na nejkrásnější formu suchých míst bychom mohli . Kamenné zídky si na zahrádce stavíme obvykle pro ozdobu, protože přírodní. Zídka však také prokazuje zahradě službu tím, že ji chrání před . Jak nejsnáze postavit kamennou zídku , aby byla alespoň trochu rovná? Od ruky jsem to zkoušel včera, bylo to velice zdlouhavé, každý kamen jsem musel 4x . Suchá zídka je nosným prvkem zahrady , a umožňuje srovnání terénu tak, aby byla plocha zahrady lépe využitelná.


Mimo jiné má také vysoký estetický přínos. Věděli jste, že zahradní zídky jsou záležitostí starou již stovky let? Pro výpočet potřebného množství kamene vynásobte délku a výšku zídky její. Máte na zahradě jezírko, altánek nebo jiné zajímavé místo, k němuž byste chtěli .

Rostliny vhodné pro suché zídky a střešní zahrady vědecký název český název poznámka Acantolimon glumaceum akantolimon bochánkovitý růst, snese. Stability suché kamenné zídky se dociluje pomocí tření na sobě ležících kamenů. Použití kamene v zahradě je práce tvůrčí, na niž není přesný návod a doporučení,záleží jen na citu pro přírodu,pro materiál, na způsobu . V místech, kde terén netvoří rovinu, se přímo nabízí využití kamene ke stavbě zídky. Kámen je jeden z nejkrásnějších doplňků zahrady. Naši předkové byli mistři.


Realizujeme drobné zahradní stavby, jako altány, zídky nebo pergoly. Naším úkolem je zakomponování těchto ryze funkčních staveb do zahrady takovým .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky