pondělí 12. ledna 2015

Břečťan popínavý pěstování

Břečťan se pěstuje jako venkovní okrasná popínavá rostlina, ale také i jako rostlina pokojová. Rozhodli jste se pěstovat břečťan ? Stále častěji se pěstuje v nádobách, třeba v závěsných květináčích, . Břečťan popínavý (Hedera helix) je stálezelená popínavá rostlina, která se. Pozor, při nekontrolovaném pěstování se mohou začít chovat jako .

Buď můžete postupovat tak jak jsete popsala, nebo břečťan namnožit tzv. Chtela jsem se zeptat jestli je mozne pestovat brectan pouze ve vode? Kde sehnat vzrostlou popínavou letničku? Jak namnožit a kdy vysadit břečťan aj. Rozmnožení břečťanu posts 10.


VIDEO: Nevěřte mýtům o břečťanech, že rostou kdekoli a samy odvlhčí. Při pěstování vás ale může překvapit, že břečťan nenaplní vaše očekávání. Botanický rod zahrnuje pět druhů, u nás se pěstuje především břečťan popínavý , břečťan obecný.

Jedná se o původní evropskou stálezelenou dřevitou liánu, . Listy drobné, jen o třech centimetrech, tří až pěti laločnaté. Barva listů tmavozelená nebo pestrolisté. Teplota : Mírná nebo nízká, v noci ne více ne °C, minimum v zimě °C. Břečťan obecný neboli popínavý (Hedera helix) - základní domácí,. Paletu tvarů a barev listů rozšiřují odrůdy určené k pěstování v bytě.


Pěstuje se především břečťan popínavý (Hedera helix). Výjimečně může vytvářet až malé keře. Popínavá, vytrvalá, stále zelená rostlina s hlubokým kořenovým systémem a . Protože břečťan popínavý (Hedera helix) je přizpůsobivý různým teplotám, daří se mu stejně dobře venku na zahradě jako v nevytápěných i . Nenáročná stálezelená popínavá rostlina s dřevitým stonkem a lesklými kožovitými listy tmavě. Asii roste především ve stinných lesích, na skalách, na zdech a je pěstovaná i jako . Přirozeně tvoří podrost listnatých a smíšených lesů. Je vidět v křovinách, na . Dnes se v zahradnictví pěstuje řada variant s barevnými listy.


Pěstování břečťanu je tedy poměrně snadné.

Pochází z tropických oblastí, vzhledem k jeho citlivosti na mráz, je vhodné ho pěstovat jako pokojovou rostlinu. Dlouhé výhonky pěkně vyniknou v závěsném . Pro pěstování v kultuře se v první řadě hodí drobno- a pestrolisté druhy, které se. Břečťan je rychle rostoucí, dlouhověká, popínavá rostlina. Výška rostliny v dospělosti. Pokojové břečťany mají drobnější, panašované, ne vždy pětilaločnaté listy a nejsou mrazuvzdorné.


Jak pěstovat orchideje - Duration: 4:05. Pěstují se vyvázané do kruhu, převislé v . Pravidelné květy se sdružují do koncových soukvětí. Kvete velmi zřídka, většinou ve stáří ažlet.


Zajímavý, vzpřímeně rostoucí kultivar břečťanu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky