pátek 9. ledna 2015

Žížalí kompostér

Stačí si pořídit vermikompostér, tedy kompostér osazený žížalami , které z vašeho odpadu „vyrobí“ poklad v podobě vynikajícího substrátu a . Pokud kompostujte bez pomoci žížal , podívejte se na základní pravidla. Slovo „vermikompostování vychází z latinského vermes – červ, žížala. Malý domácí žížalový kompostér je velice chytrá věc, která nám pomůže při domácím . Do interiérového kompostéru (vermikompostéru) podobně jako venkovního kompostéru jsou vhodné žížaly hnojní, náš český původní druh, který můžete získat v . Kompostér tvoří dva kyblíky (zde červené). Třetí kyblík (šedivý) je na dno a zachytává tzv. V mateřské školce Kamarád v Novém Veselí vědí, že organický odpad nemusí končit v popelnici: kompostují ho totiž za pomoci žížal.


Pracovité žížaly ve vermikompostéru UrbAlive přemění rostlinné zbytky z vaší domácnosti na vermikompost a žížalí čaj. Získáte tak vysoce kvalitní organické . Firma Plastia, která s nápadem na kuchyňský kompostér přišla, dostala za jeho kvalitní design. Pro kompostování pomocí žížal není třeba zahrada, dvorek ani objemný kompostér.


Dodáme Vám potřebné množství žížal na založení kompostéru. Ve kg substrátu se nachází přibližně 2g žížal (přibližně 5ks), které budou schopny od . Ve vermi kompostérech díky žížalám zpracujete váš bioodpad a proměníte ho tak v bohaté hnojivo, tzv. Vermikompostér je malý domácí kompostér , ve kterém dochází k rozkladu organického materiálu pomocí žížal.


O tomhle jsme zž slyšeli, ale vlastně jsme si ho nikdy pořádně neprohlédli. Domácí designový žížalí kompostér (nebo nádoba na pěstování). Vermikompostéry neboli žížalí kompostéry slibují dva v jednozmenšíte množství odpadu, které by skončilo v popelnici, a z biologického . Nacházím žížaly ve sběrné nádobě, mimo kompostér. Jaké se při vermikompostování používají žížaly ? Kde seženu násadu žížal do vermikompostéru?


Jedná se o velmi vhodný substrát pro chov žížal , vyrobený z drcených.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky