čtvrtek 22. ledna 2015

Štípnutí od vosy

Léto je v plném proudu, a i když se nám možná sluníčko právě schovává, včely a vosy jsou ve svém živlu. Jak zmírnit škody, když máme smůlu . Určitě jste to již zažili – někam pod oděv, pod chodidlo nebo mezi ruku a tělo se vám dostala včela či vosa a dala vám žihadlo. Včely a vosy jsou nejaktivnější v tomto období. Vosí bodnutí, jeho následky a léčba: Každého z vás jistě již alespoň jednou bodla vosa.


Co dělat, když vás bodne včela, vosa , sršáň nebo komár?

Jed hmyzu obsahuje řadu látek, které vyvolají toxickou reakci. Stačí se ve stejné chvíli jako vosa napít ze sklenice či lahve se sladkým nápojem nebo zakousnout do koláče – po štípnutí v oblasti úst a krku . Včelí či vosí štípnutí dokáže letní romantiku pořádně znepříjemnit. K nežádoucí reakci vede nejčastěji bodnutí včelou, vosou nebo čmelákem. Bodla vás vosa , včela, sršeň, komár nebo jiný bodavý hmyz a zasažené místo vám.


Po prodělané alergické reakci na bodnutí včelou, vosou nebo jiným hmyzem byste měli. Alergie na včelu, vosu a další hmyz Pokračování . Chtěla bych se zeptat jestli je čmeláčí štípnutí horší než sršní?

Lokalizace místa štípnutí je proto snazší než u bodnutí vosou. Když bodne vosa , žihadlo v ráně nezůstane. Vosa je navíc agresivnější, takže . Značně tím zmírníme následnou místní reakci, což platí zejména u štípnutí vosou , včelou či sršněm, i reakci celkovou, jejíž nejzávažnější, život . Jsou-li třeba u vosího bodnutí prudší, usuzujeme, že se vosy napily něčeho jedovatého. Seriózní podklady pro takové hodnocení však k . Příjemné prázdninové aktivity často ruší přítomnost hmyzu. A vosa , která na rozdíl od včely bodne a uletí?


To je klasický hmyzí záporák, i když . Většina štípnutí a bodnutí hmyzem se obejde bez lékařského ošetření. Pokud je však napadena včelou, vosou či sršněm osoba na jejich jed alergická, měla by . Bodnutí vosou už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Po štípnutí včelou, vosou nebo sršněm se pokuste co nejdříve vytáhnout z rány žihadlo a následně sledujte, zda se u postiženého nerozvíjejí . Místo po štípnutí vosou omyjte pod tekoucí studenou vodou. Větší otok po vosím bodnutí je velmi dobré chladit vodou, namočeným plátnem .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky