středa 25. ledna 2017

Máta jahodová

Je vynikající na čaje nebo mátové sirupy, které ocení nejenom děti. Popis: Máta patří mezi nejznámější léčivky. Všechny uváděné druhy vyžadují slunné stanoviště či . Pěstuje se téměř po celém světě.


PoužitíVýrazná jahodová vůně, ovocné aroma. Máta jahodová - kdo by neznal mátu.

Ta snad nesmí chybět v žádném bylinkovém záhoně. Patří k našim nejznámějším léčivkám. Najdeme ji v zahradách i volné . Máta peprná je jednou z nejoblíbenějších kuchyňských bylinek.


Přísady: jablečný džus, jahodová máta , mango, hrst jahod. Tato máta má jemnou jahodou vůni a je menšího vzrůstu. Máty s ovocným aroma jsou vhodné na . Na silných stoncích vyrůstají středně zelené chloupkaté okrouhlé až .

Nabízíme komplexní služby v oblasti zakládání a údržby zeleně, arboristické služby (péče o dřeviny, řezy a kácení stromů pomocí stromolezeckých technik) a. Kompaktní odrůda máty s jahodovou vůní a chutí. Je výborná do ovocných čajů, míchaných nápojů ,ovocných salátů. Stanoviště volíme slunné nebo v polostínu . Velmi aromatický druh Máty , který voní po jahodách. Mrazuvzdornost je výborná. Máta (Mentha) je rod aromatických bylin mokrých nebo vlhkých míst s typickými chlupatými čtyřhrannými lodyhami s klasnatými květenstvími.


Máta pro svoji lahodnou sladkou vůni po . Jakub Krulich – Zahradnictví J. Bylinkové nealkoholické mojito. Přivítejte ve své bylinkové zahrádce novinku jménem jahodová máta. Lístky jsou zelené a drobné. Jahodová zmrzlina s mátou. Vhodná pro přípravu nápojů.


V horkém počasí jsou skvělou volbou nápoje z čerstvého ovoce a bylinek. I obyčejná voda může chutnat zcela jinak. Mentha gracilis Ginger, máta zázvorová, cm.

Příprava jahodové marmelády s mátou. Kliknutím na obrázek se vrátíte zpět. Marmeláda z drobnějších jahod z Bratčic na jižní Moravě je velice svěží a novou kombinací chutí.


Máta dodává marmeládě lehkou a ne tolik sladkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky