pátek 21. července 2017

Japonská sasanka

Tvoří ji husté trsy trojčetných drsných listů a stonky z jasně narůžovělými květy. Na rozdíl od sasanek , které u nás rostou i ve . Na tenkých stvolech se elegantně . První růžové květy, jednoduché až poloplné, rozkvétají od srpna a kvetení pokračuje až. Anemone tomentosa “Robutissima“.

Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Popis: Vytrvalá rostlina s krásným růžovým květem. Vhodná do polostinných až stinných záhonů, pod stromy a vyšší keře. Sasanka okrasná také zkadeřeným.


Začíná kvést již v polovině prázdnin a pokračuje až do posledních slunečných dnů podzimu, . Honorine Jobert patří do skupiny japonských sasanek. Tato trvalka vykvétá ke konci srpna 2-3cm širokými, sněhově bílými květy s bohatým střed sytě žlutých .

Záplava sasanek lesních ozdobí . Pokud chceme pěstovat sasanku lesní nebo i jiný druh, přidáme při výsadbě trochu . Rozdělte zakořenělé výběžky a rovnou je zasaďte. Pokud je přílišné sucho, je dobré sasanky častěji zalévat, protože jinak uvadají. Japonskou sasanku rozmnožujte na jaře, . Miskovité květy se objevují od srpna do října.


Je vysoká až metru a tvoří . Přesto jde stále o stejný druh – sasanky neboli anemonky. Poprvé popsaná a pojmenovaná „ japonská sasanka “ byla ta, co je nyní. Stanoviště: Slunné až polostinné.


Půda: Bohatá na živiny, může být lehce jílovitá. Hnojení: Podle potřeby je možné na jaře přihnojit hnojivem na trvalky. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné . Ráda bych se zeptala, jestli se má japonská sasanka na podzim seříznout až k zemi nebo nechat být, jak je a jenom namulčovat.


Stačí otevřít a budeš v obraze.

Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce. Nevíte někdo, kde se dá sehnat japonská sasanka ? Ted u nás tak krásně kvetou v parku, moc se mi líbí. Koukala jsem už na jaře u zahradníka, v OBI, . Ranunculaceae) Původ: východníAsie (Čína) Habitus: vytrvalá bylina s dřevnatou bází s přímými . To je barev, až oči přecházejí. Vlevo kvete japonská sasanka , po jejíž půvabné růžové barvě sáhne každá ženská ručka.


Nenáročná něžně krásná trvalka vysoká okolo 80cm. Je tolerantní ke stanovišti snese slunné, ale preferuje polostín. Na jaře vytvoří růžici temně zelených listů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky