pondělí 31. července 2017

Vřesoviště na zahradě

Tyto výsadby dodají kouzlo každé okrasné zahradě , od které očekáváte zajímavý celoročně atraktivní vzhled. Pokud vřesoviště založíte . Pojem vřesoviště vyvolává ponejvíce představu větrem ošlehané anglické krajiny ,. S vhodnými rostlinami vykouzlíte podobnou atmosféru i na české zahrádce , . Abychom mohli hovořit o skutečném vřesovišti , musíme mít k dispozici rostliny typické pro takovéto místo. Základem jsou rozličné kultivary vřesů a vřesovců.

Vybrat si můžeme z bezpočtu druhů vřesů a vřesovců, azalek a rododendronů, které se liší barvou květů i dobou kvetení. Zahradní vřesoviště se proto nejlépe vyjímá ve specificky upraveném terénu – u zídky, v roklinkách, na svazích a okrajích zahrady , nejlépe v . Toužíte mít v zahradě pěknou okrasnou partii? O jeho půvab se od jara do podzimu postarají okrasné rostliny ozdobné . Naši pozornost upoutají tiché plochy kouzelných vřesovišť. Jestliže v zahradě ještě žádné nemáme, máme nejvyšší čas si nějaké založit.


V okrasné zahradě mají výsostné postavení kromě okrasných keřů a trvalek také vřesovištní rostliny, díky kterým můžete vybudovat nádherné . Vřesoviště se uplatní především v okrasných zahradách městského typu nebo ve sbírkových zahradách. Asi pro každého, kdo má alespoň malé zkušenosti se zahradničením, je lákavá představa krásné, neobvyklé a přitom nepříliš pracné zahrady.

Uvidíte, jak zahrada rázem ožije. Začátek podzimu je ideálním obdobím pro založení vřesoviště. Bohatý výběr rostlin na trhu a dobré teplotní jsou nejlepší příležitostí pro zkrášlení zahrady. Slouží někdy jako sbírka vřesovištních rostlin, je-li součástí běžné zahrady je vhodným doplňkem a součástí vodních prvků.


Vřes miluje kyselou půdu, proto založení vřesoviště je poněkud náročnější, protože přirozeně kyselou půdu v zahradě člověk nemá. Vřesoviště je otevřený keřovitý biotop, který vzniká na neúrodných kyselých. Portály: Zahrada a zahradnictví. Rostliny kterými bývá vřesoviště osázeno, jsou hlavně vřesy (Calluna) jenž kvetou na podzim, ale také. Vyjímá se nejlépe na svazích a okrajích ploch zahrady.


Hlavně v západní a severozápadní Evropě se na nevápenitých, chudých půdách vyskytují společenstva s převahou jemných . Na běžné pěstování v zahradě jsou tyto rostliny vcelku nenáročné. V předešlém dílu jsme se dozvěděli, jaký je rozdíl mezi přírodním a zahradním vřesovištěm, jak správně založit vřesoviště na zahradě s . Při zakládání domácího vřesoviště pamatujeme na dobrou drenáž z kamenů nebo hrubého . Součástí vřesoviště může být i jezírko . Máte na zahradě místo, se kterým si nevíte úplně rady? Zasaďte rododendrony, azalky nebo vřesy a založte vřesoviště. Vřesovištní rostliny domu oživují každodenní pohled na zahradu. Malé vřesoviště na zahradě.


Za rok nebo dva vám srostou dohromady a nastanou starosti s podpařováním.

Od země začnou ohnívat a už s nima nic neuděláte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky