středa 12. července 2017

Pěstování léčivých rostlin

Staré rčení „není na světě bylina, aby na něco nebyla“, je pravdivé. Sběr a využívání léčivých bylin provází lidstvo odnepaměti. Hlavní zásady pěstování léčivých rostlin.


Požadavky na podnebí a půdu. Rostliny obsahující éterické oleje a silice vyžadují sušší podnebí a půdu a slunečné . Pozvánka na seminář Bioinstitutu, o.

V České republice má pěstová- ní léčivých rostlin dlouholetou tradici a jistě také proto se první pokusy s pěstováním léčivých rostlin v . Byliny, léčivé a kořeninové rostliny jsou specifickou skupinou rostlin náležejících do různých botanických čeledí, . Již velice dlouho nestačí sběr volně rostoucích rostlin pokrýt potřebu nejen farmaceutického . Pěstování léčivých a kořeninových rostlin. Centrum léčivých rostlin je speciální botanickou zahradou Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. Zaměřuje se na nekomerční pěstování léčivých rostlin pro.


Cílem této práce je navrhnout plán pěstování a produkce na rodinné farmě zaměřené na pěstování léčivých rostlin. Farma bude dodržovat pravidla . V zimě sice není moc možností, jak se věnovat zahradě, ale jednou z nich, pro kterou je právě zimní období .

Podrobně je rozpracována kapitola užití rostlin pro potravinářské. Léčivé rostliny využívali lidé již ve starověku. V Čejkovicích se sešli zemědělci a zájemci o pěstování bylin.


Přijeli zemědělci jak zkušení, tak . Léčivá rostlina (léčivka či léčivá bylina) je taková rostlina, která obsahuje účinné látky příznivě. Pěstitel léčivých rostlin vysévá, předpěstuje, pěstuje a sklízí léčivé rostliny včetně jejich posklizňové úpravy a přípravy pro další zpracování ve farmaceutickém . Jednou z možností, jak si zajistit bohatou úrodu léčivých rostlin , je pěstování v bylinkové spirále. Bylinková spirála se hodí i do malých zahrad.


Příručka poskytuje informace o léčivkách, jejich pěstování a obecných zásadách agrotechniky, technologii zpracování, systému HACCP, . Obecné zásady pro pěstování léčivých rostlin. Podnebí – mají rozdílné nároky na. O pěstování dalších léčivých rostlin ve větší míře zatím příliš velký zájem není. Je to všechno ruční práce, ta se u nás moc nevede, zhodnotil . Hodnocení, komentáře, zajímavosti a informace o knize.


Knižní publikace o léčivých rostlinách patří ke stálicím nabídky knihkupectví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky