úterý 26. května 2015

Stříhání jehličnanů

Jehličnany mají mírně odlišný biorytmus, než opadavé stromy a keře. Jehličnaté dřeviny bychom na rozdíl od listnatých stromů a keřů mohli řezem nenávratně poškodit. Kdy a jak postupovat při tvarování . Přejít na Řez jehličnanů - Podle odborné literatury většina druhů jehličnanů řez.


Archiv Jestliže jsme vysadili živý plot z jehličnanů , poprvé ho tvarujeme řezem až ve druhém roce. Chceme-li, aby byl plot hustý a zelený, pravidelně ho stříháme , .

Rozhodně nedoporučuji pozdní podzimní stříhání - než začnou výhonky růst, uplyne skoro půl . Je ale třeba mít neustále na vědomí, že sesazováním listnatých i jehličnatých dřevin do hustých skupin a jejich neustálým řezem, stříháním a vyštipováním . Je možno smrky pěstovat a stříhat jako živý plot, nejlépe na jaře před rašením nebo na podzim. Cypřišovec-nejvhodnější doba pro řez posts 18. Stříhání tuji a opatření proti rzi.


Kdy odřezávat větve z borovice posts 3. Další výsledky z webu forum. Zatímco mnohé listnaté stromy a keře můžeme vhodným řezem i poměrně radikálně snížit či omladit, s jehličnany je to složitější. Udržování jehličnatých stromů, jejich zakrácení, úprava jejich tvaru a tvorba kompaktních rostlin včasným vylomení.

V hlavní roli cypřišek Lawsonův. Pokud chcete mít neprůhledný plot po celý rok, jehličnany jsou ideálním řešením a hodí se. Pravidelně stříhaná stěna ze smrků ztepilých. Co se jehličnanů týče, vyplatí se znát, že tvarování špatně snáší ty druhy, které tvoří.


Příliš hluboký řez ovšem většina jehličnanů hůře snáší. Potřebujete poradit jak sestřihat plot z jehličnanů ? V tomto praktickém videu se dozvíte jak na to. Těchto parametrů není u jehličnanů jednoduché dosáhnout.


Tento kultivar se používá na živé ploty, které se pravidelně střihají. Při stříhání vysokých živých plotů a stromů blízko záhonů a nižších. Všeobecně převládá názor, že jehličnany nemáme řezat, abychom zachovali jejich přirozený tvar. Je snadné porušit pravidelným stříháním. Jedle, cedry, borovice a většina dalších jehličnanů - na rozdíl od listnatých . U jehličnanů nesnáší radikální hluboké řezy a tvarování vůbec ty druhy, které tvoří.


Jehličnaté ploty rostou poněkud pomaleji, ty stačí stříhat jednou do roka. ZAŠTIPOVÁNÍ JEHLIČNANŮ POMOCÍ PRSTŮ. V dalších letech pravidelně stříháme všechny přísně tvarované ploty, i když ještě nedosáhly . Někdo říká, že smrk se má nechat vyrůst na požadovanou úroveň a pak stříhat.

Jenže postupným sestříháváním smrk zahustíte. Tvarování rostlin Řez a tvarování patří k základním dovednostem, které by měl dobrý zahrádkář ovládat. Přiměřeným řezem se dřeviny nejen .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky