středa 17. května 2017

Druhy masožravých rostlin

Pojďme se spolu podívat, jaké typy lapacích systémů používají a jak fungují. Typy pastí u masožravých rostlin FOTOGRAFIÍzobrazit galerii. I v Česku roste celá řada druhů. Tento seznam masožravých rostlin je shrnujícím seznamem všech známých druhů masožravých rostlin.


Je založen na Databázi masožravých rostlin od Jana. Narazili jste na stránky zabývající se problematikou masožravých rostlin.

Naleznete zde popis jednotlivých druhů , rady pro pěstování i fotografie mých rostlinek. Už jste se toho hodně dozvěděli. Přece jen mám pro vás ještě něco.


Odkazy na další zdroje, nebo takové informace, . Druhy masožravých rostlin. Tato sekce FAQ je věnována taxonomii (botanické klasifikaci). Prvních několik stran pojednává o obecných . Většina masožravých rostlin žije v přírodě na stále vlhkých a slunných.


Mezi nejméně náročné druhy patří rosnatky a tučnice, a také šprlice.

Existuje jich asi 1druhů. Jejich společným znakem jsou lapající orgány, . Hodně druhů masožravek je snáze pěstovatelná a při splnění základních. Určité druhy masožravých rostlin pak lze bez větších potíží mít přes celý rok venku . Ekofyziologické zvláštnosti vodních bublinatek. Vodní druhy bublinatek se podstatně liší od pozemních druhů rodu, které mají těžiš- tě výskytu v tropech a . Méně citlivé druhy se spokojí s větší miskou s vodou do které se květináč s . Masožravé rostliny mají společnou vlastnost - schopnost lovit a konzumovat.


Počet druhů je již věc obtížnější, jelikož jsou časté případy, kdy se z poddruhu. Botanici objevili v jihovýchodní Asii největší novou masožravou rostlinu, která je schopna pozřít nejen hmyz, ale i větší zvířata. V životě masožravých rostlin existuje rozpor. K dokonalosti ale dovedly tuto metodu vodní druhy bublinatek (Utricularia).


Největší množství druhů masožravých rostlin nalézáme na místech, která jsou . Heliamphora a Sarracenia (kromě druhu Sarracenia psittacina). U některých druhů masožravých rostlin je povrch listů pokryt stopkatými žlázkami, které se nazývají tentakulum.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky