úterý 12. září 2017

Pergola ve svahu

Svépomocnou stavbou pergoly můžete ušetřit mnoho peněz. Jelikož pergola stojí ve svahu , zídka na nižší straně je z kamene. Jde to i bez roštu, ale vyměřování úhlopříček ve svahu je vyšší odborná.


Budovali jsme na nich pergolu , garážové stání i domek na ná. Kde bude cestička, kde trávník, kde záhony, jezírko, dřevník, pergola atd. Dělejte jakoby zahrada byla na rovině, svah ignorujte.

Konstrukce kotvena zemními trny v betonu. Terasa je tvořena z modřínových prken, zábradlí a podbití střechy z hoblovaného dřeva. Strohý tvar pergol dobře doplňuje celkovou koncepci úpravy svahu , v jejich podhledu jsou zabudovaná svítidla (viz předchozí foto).


K posezení na zahradě či terase nám poslouží lavička, židličky či jakékoli jiné posezení. Proč si však chvíle pohody nevylepšit ještě pergolou. This Pin was discovered by Petra Rychetská. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.


Někdy není jiná možnost než postavit pergolu , terasu či kůlnu ve svahu.

Taková stavba však vyžaduje důkladné ukotvení v terénu, aby nám ze . Zahrada je budována v mírném svahu. Krytá pergola s terasovým molem je během léta intenzívně využívaná a zvětšuje tak obytný prostor domu. Zákoutí u pergoly : s pecí na pizzu a potůčkem napájejícím jezírko. Abychom získali rovinky, museli jsme svah ještě více zostřit nebo stavět . Hliníková bioklimatická pergola doladila celý prostor. Ve svahu je vždy nutné udělat dobré základy kolem celého obvodu pergoly třeba ze ztratného bednění minimálně do zámrzné hloubky (ve spodu raději víc) a . Místo pro pergolu by mělo být rovné nebo s možností jej do roviny srovnat.


Toužíte-li po pergole ve svahu , terén je možné upravit do roviny a . Stávající pergola je nyní plně funkční - včetně pohyblivého zastřešení i rolety na. Zpříjemnění posezení na jižním svahu pod hliníkovou pergolou s posuvnou . I když je pozemek ve svahu , tak to má řešení. Pergola i terasa jsou na patkách. To connect with Truhlářství Frček Milan, . Chodníky, po kterých se nebude jezdit, lze zabudovat do svahu snadněji.


Výklenky s vyzděnou stěnou proti svahu a případně s pergolou nebo stříškou . Dobrý den, dá se ukotvit zahradní pergola ve svahu jen zemníma vruty?

Stačí je nechat vyčnívat ze země, tj. Pokud ano, na co si mám dát pozor? Nechybí tu pergola , posezení s krbem, volné prostranství s výhledem do krajiny, okrasné . Měli jsme za úkol vytvořit klidovou zónu s posezením, pergolou a. Po provedení záseku do svahu vznikla rovná plocha, na které jsme . Konečně, klasická pergola ze smrkového dřeva. Zadní část pergoly je zapuštěna do svahu.


Tím jsme získali prostor . Stání pro dvě auta na mírném svahu , sedlová střecha, krytina pálená taška,. Přístřešek pro jedno auto, sedlová střecha, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky