čtvrtek 21. září 2017

Pokojovky

Pokojovky jsou zelenou oázou pro všechny florofily. Nájdete tu tipy na pěstování, akce a workshopy. Jsou oázou pro všechny florofily, kteří.


Ozeleníme interiér Vaší firmy i bytu, zajistíme i vzrostlé rostliny. Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. I když pokojové rostliny obvykle nevyžadují pravidelný řez, některým jednou za čas prospěje, když vezmete do ruky zahradnické nůžky nebo .

Zdá se vám, že vaše pokojové rostliny vypadají poněkud Možná potřebují větší květináč a novou zeminu, aby načerpaly novou energii. Potěší na pohled a pročistí vzduch! Hledáte něco do bytu, co vám oživí interiér a přitom přispěje k tomu, aby váš . Umí způsobit záněty i oslepit. Pozor na jedovaté pokojovky ! Lidé často ani netuší, jaké skryté nebezpečí pro domácí mazlíčky či malé děti se . Nenáročné pokojovky pro zaměstnané majitele.


Toužíte mít kolem sebe v bytě či kanceláři pěkné květiny, ale obáváte se, že na ně nebudete . Venku jim přes léto bude lépe: ožijí, bohatě porostou a pokvetou.

Jen nesmíte spoléhat pouze na déšť a slunce. Bez vaší péče by zahynuly. Jestliže se nechcete ve volném čase věnovat péči o pokojové rostliny, vyberte si takové, které se bez vašeho zvýšeného zájmu snadno . Dieffenbachia amoena (arónovité).


Monstera deliciosa (arónovité). Výstava Americké pokojovky potrvá do 7. Zima je pro většinu pokojových rostlin obdobím, kdy přestávají růst a odpočívají. Víte, jak se ke květinám chovat, aby se v pořádku dočkaly jara? Co všechno víme o zelených spolubydlících v našem bytě?


Mohou nám přinést i jiný než estetický užitek? Nemáme náhodou doma skvost, který je schopen . Telefon nikdo nebral, ani se neozval zpět. Dnes objednáte, zítra vyzvednete… a můžete začít číst.


Bující zelené olistění a pestré květy jsou snem každého milovníka pokojových rostlin. Mimořádně odolnou pokojovou rostlinou je například zelenec. Pokud jde o nároky na světlo, záleží z jakého prostředí „tropické pokojovky pocházejí.


Věděli jste, že květiny jako doplněk zařízení mají také pozitivní vliv na lidskou psychiku? Jejich krása přináší radost, jejich pěstování snižuje .

Nejkrásnější ozdobou interiéru jsou kvetoucí rostliny. Rady, kdy, jak a čím nejlépe pokojové rostliny rosit najdete v článku Některé pokojovky milují rosu. Rostliny jsme pro rychlejší orientaci rozdělili . Nejčastější záludnosti podzimní péče o pokojovky objasňuje Ing.


Petr Vacík, vedoucí skleníku Fata Morgana pražské Botanické zahrady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky